Mladen Ivanić: RS je ugrožen od Hrvata! Ante Jelavić mi je 2001. objasnio plan Herceg Bosne

Datum objave: 05.08.2018   Broj čitanja: 938
Mladen Ivanić najvjerojatnije završava karijeru srpskog člana Predsjedništva BiH s obzirom da mu je protukandidat Milorad Dodik, najmoćniji srpski političar.
Mladen Ivanić: RS je ugrožen od Hrvata! Ante Jelavić mi je 2001. objasnio plan Herceg Bosne

 

S obzirom da se pobojao za funkciju Ivanić je počeo svašta govoriti, a posljednja od tvrdnji je ta da je nekdašnji predsjednik HDZ-a BiH Ante Jelavić 2001. rekao upravo njemu da će Hrvati ako budu htjeli treći entitet dobiti ga samo ako ''načnu'' RS.

 

"Ja sam protiv trećeg entiteta. Tu se Dodik i ja razlikujemo neviđeno. Protivim se, jer znam da bi bilo zahtjeva za RS-om. I vrlo precizno znam, koje općine. Tada je rečeno Šipovo, da bi se povezao stolni grad, Jajce s Kupresom i da bi se napravio hrvatski prostor. Vrlo jasno je rečeno i Derventa, Brod i Šamac, da bi se dobila Posavina. Pored toga RS je danas jedan od dva entiteta. Biti jedan od tri je mnogo manje. To bi vjerojatno podrazumijevalo promjenu Daytonskog sporazuma, a onda i naše ugrožavanje. Tako da nisam nikakav ljubitelj eksperimenata. Čvrsto se držim onoga što imamo i što je međunarodna garancija i u što sam uvjeren da će još jedan broj godina biti realnost. To je Daytonski sporazum i unutar toga dva entiteta", izjavio je Ivanić.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio