Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu

Datum objave: 10.08.2018   Broj čitanja: 594
Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu svečano je otkriven u petak na istoimenom trgu u Tomislavgradu.
Franjo Tuđman dobio spomenik u Tomislavgradu


Na spomeniku, koji je djelo hrvatskog kipara Ilije Skočibušića, zapisane su riječi koje je Tuđman izrekao 1993. godine prilikom posjeta Tomislavgradu: "Ovdje je rođena i ovdje se brani Hrvatska".

 

Spomenik su otkrili Miroslav Tuđman i časna sestra Matija Pačar, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

 

Svečanom otkrivanju spomenika prisustvovali su Ivić Pašalić, direktor fondacije "Dr. Franjo Nevistić", izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ivana Perkušić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, dopredsjedavajući Zastupničkoga doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mladen Bošković te ministri u Vladi HBŽ-a, Stipan Šarac i Petar Galić.

 

"Podizanjem ovoga spomenika hrvatski narod iskazuje svoju zahvalnost prvom hrvatskom predsjedniku za sve dobro što je učinio za svoj hrvatski narod", navodi se u priopćenju.

 

Svečano otkrivanje spomenika organizirali su Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata općine Tomislavgrad, Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata općine Tomislavgrad, fondacija "Dr. Franjo Nevistić" iz Zagreba i Općina Tomislavgrad.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio