Irci došli u BiH i Hrvatsku da nađu radnike, plaće preko 4.000 KM

Datum objave: 12.09.2018   Broj čitanja: 1097
Predstavnici irske tvrtke Musgrave već nekoliko tjedana borave u Hrvatskoj i BiH u potrazi za radnom snagom.
Irci došli u BiH i Hrvatsku da nađu radnike, plaće preko 4.000 KM

 

Kada je riječ o BiH, boravili su u Mostaru i Livnu, gdje su početkom rujna održali “Dane otvorenih vrata”.

 

Musgrave je vodeća tvrtka u distribuciji hrane i najveći privatni poslodavac u Irskoj. Ovo nije prvi, a sigurno ni posljednji put da dolaze u ovu regiju u potrazi za radnicima, piše BiznisInfo.

 

– U potrazi smo za radnicima u skladištu koji bi se pridružili našem timu u provinciji Leinster i Munster (Dublin & Kildare & Cork) u distribucijskim centrima u Irskoj – navode iz ove kompanije.

 

Primjera radi, na portalu posao.ba trenutno se mogu pronaći tri aktivna oglasa kompanije Musgrave.

 

Ono što je zanimljivo je da tvrtka nudi visoku plaću, barem za naše standarde, i velike mogućnosti napretka. Naime, kako su naveli iz ove kompanije prilikom nedavno organiziranih „Dana otvorenih vrata“ u Mostaru i Livnu, satnica rada plaća se 11,95 eura, a kod noćne smjene 13,02 eura. Uz to, dostupni su i sedmični bonusi od 86 eura.

 

 

Kada se to preračuna, ispostavlja se da radnici mjesečno mogu zaraditi 4 do 5 tisuća KM.

 

O ovoj kompaniji posljednjih dana pisali su i mediji iz Hrvatske, gdje također regrutiraju  radnu snagu. Posljednja stanica u toj zemlji im je Rijeka, nakon što su prošli Slavoniju i Dalmaciju.


– Odaziv je jako velik, a firma je vrlo stabilna. Tražimo radnike za dugotrajan, stalni, stabilan radni odnos koji će direktno s poslodavcem potpisati ugovore o radu – kazao je hrvatskim medijima Marko Hrebak iz menadžmenta Musgravea.

 

Ova tvrtka ima 350.000 radnika i već zapošljava 300 ljudi iz Hrvatske, što u skladištima, što u supermarketima.

 

– Nije da sad nama treba toliko i toliko ljudi. Radimo prvenstveno bazu podataka, a najbolje kandidate koji su spremni odmah raditi, odmah ćemo i zaposliti. Dajemo priliku ljudima koji su se već odlučili za rad u Irskoj da ne lutaju, nego da imaju siguran posao u startu … Velika je mogućnost napredovanja, ali to je vezano uz nivo poznavanja engleskog, obrazovanje i puno drugih stvari. Uglavnom radnici počnu u skladištu, a napredovanje je individualno, jako često i puno je prilika za napredovanje, a time i za veću plaću – kazao je Hrebak riječkom Novom listu.

 

Irci došli u BiH i Hrvatsku da nađu radnike, plaće preko 4.000 KM
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio