Započela obnova crkve u Kovačima kod Tomislavgrada

Datum objave: 13.09.2018   Broj čitanja: 698
Poslije svetkovine Velike Gospe započeli smo kompletnu unutarnju obnovu naše crkve Prečistog Srca Marijana u Kovačima.
Započela obnova crkve u Kovačima kod Tomislavgrada

 

Nakon više od godinu dana razmišljanja, planiranja, razrađivanja ideja, od idejnog smo konačno došli do izvedbenog projekta i radovi su mogli započeti.

 

Kada kažemo kompletnu obnovu, mislimo na to da će ostati samo „goli“ zidovi i otvori, a ostalo će sve biti obnovljeno. Iza crkve će se nadograditi mokri čvor i još jedna mala prostorija koja neće nagrditi vanjsku simboliku i fizionomiju crkve, a njezina je svrha sakristija i učionica.

 

Tom će prostorijom unutarnji dio crkve dobiti na dodatnom prostoru tamo gdje je stajala prijašnja sakristija i samim tim mogućnost za uređenje ljepšeg i rasterećenijeg oltarnog prostora u crkvi.

 

Oni najzahtjevniji građevinski radovi sigurno će trajati bar tri mjeseca – minimalno (ukoliko ne bude nepredviđenih situacija). Zato će se vrijeme svete mise slaviti preko puta u kapelici u novom groblju. Već nakon skoro mjesec dana radova, na crkvi se nazire unutarnji i vanjski izgled koji će biti bitno drugačiji, a i ljepši od dosadašnjeg. Neka sve bude na veću slavu Božju, priopćio je Samostan-tomislavgrad.info - Franjevački samostan Tomislavgrad.

 

Započela obnova crkve u Kovačima kod Tomislavgrada
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio