Livno: U propaloj tvornici ponovno pokreću proizvodnju, traže radnike

Datum objave: 15.09.2018   Broj čitanja: 441
Braća Stanić iz Livna kupili su tvornicu koja je u ovom gradu nekoć proizvodila modnu odjeću i zapošljavala 150 radnika.
Livno: U propaloj tvornici ponovno pokreću proizvodnju, traže radnike

 

U pogonima koji od 2009. godine stoje zatvoreni pokrenut će proizvodnju namještaja. Za prodaju se ne boje, prioritet im je pronaći kvalitetne radnike. Da bi ih privukli, spremni su ponuditi dobre plaće, a ako je potrebno radnicima će platiti i smještaj.

 

Salon namještaja Bellini iz Livna dosad se bavio samo maloprodajom. Nakon što su tijekom protekle godine u improviziranoj radionici uspješno pokušali proizvesti nekoliko komada namještaja, odlučili su pokrenuti i vlastitu proizvodnju, piše biznisinfo.ba.

 

– Kupili smo Tvornicu modne odjeće Livno. To je stara tvornica koja je nekoć imala 150 radnika na prostoru od 4.500 kvadratnih metara – potvrdio je za BiznisInfo Miroslav Stanić.

 

U tvornicu koja je nakon procesa privatizacije prestala s radom ponovno će ući radnici. Bellini će ovdje proizvoditi sjedeće garniture. Očekuju da najveći dio proizvedene robe bude prodatnu Hrvatskoj.

 

– Zbog blizine granice s Republikom Hrvatskom mi smo dosad polovinu robe prodavali u Dalmatinskoj županiji. Druga polovina odnosi se na Hercegovinu. Planiramo da tako bude i s namještajem koji ćemo proizvoditi – kaže Stanić te dodaje kako se ne plaši hoće li moći prodati ono što naprave, najvažnije mu je da su u mogućnosti proizvesti namještaj.

 

Zbog toga im je najvažnije da osiguraju dovoljnan broj radnika. Trenutno ih imaju 11, a ulaskom u proces proizvodnje ovaj broj će se značajno povećati. Svjesni situacije na tržištu, odlučili su radnicima ponuditi uslove koji će ih privući, a spremni su da kojima je to potrebno osigurati i smještaj.

 

– Raspisali smo oglas za više radnika za poziciju Radnik/Tapetar u proizvodnji namještaja. Za radnike s iskustvom nudimo primanja u iznosu od 1000 KM i zasnivanje stalnog radnog odnosa, a po potrebi i smještaj – kaže Stanić.

 

Grude.com/Dnevnik.ba

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio