Odlazak omiljenog grudskog učitelja i bivšeg nogometaša Bekije: Preminuo je Vinko Bušić

Datum objave: 21.09.2018   Broj čitanja: 3420
Plejada velikana nogometne Bekije i Gruda jednog vremena polako odlazi u vječnost, ostavljajući nama što ostajemo sjećanje na njihova vrijedna djela.
Odlazak omiljenog grudskog učitelja i bivšeg nogometaša Bekije: Preminuo je Vinko Bušić

 

Danas je Gruđane dočekala vijest da je preminuo Vinko Bušić (80), jedan od prvih nogometaša NK Bekija, iz vremena dok je Drago Herenda bio prvi predsjednik, a Dominik Andrijanić prvi trener današnjeg Hrvatskog nogometnog kluba Grude, s kraja 50-ih i davnih 60-ih.

 

A ako ga stariji pamte po nogometnim vrijednostima onda će ga se mlađi sigurno sjetiti kao jednog od omiljenih učitelja. Na prvu strog i ozbiljan, a u stvarnosti susretljiv i brižan, brojne učenike je pripremio za život i mnogi ga se rado sjećaju kao svog prvog i jedinog učitelja.

 

Tako je ovog ljeta u Gorici obilježena 50. obljetnica završetka prvog razreda osnovne škole, a s učenicima, na proslavi je bio i njihov učitelj Vinko Bušić. Kasnije se preselio u Grude, gdje je radio u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića u Grudama.

 

Ispraćaj pokojnika je ove subote, u 16.00 sati ispred mrtvačnice Gorica - Sovići, a pokop će se zatim obaviti na groblju "Gorica - Sovići".

 

Ž.A./Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Lase23.09.2018 01:03 sati
    Počivao u miru.
  • rip21.09.2018 18:58 sati
    Počivao u miru
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio