SPARKov startup blablaDev pobjednik događaja Take Off Istanbul

Datum objave: 26.09.2018   Broj čitanja: 325
Više od 200 startupa, 100 investitora i 150 korporacija - to su brojevi koji opisuju Take Off, internacionalni startup summit u Istanbulu.
SPARKov startup blablaDev pobjednik događaja Take Off Istanbul

 

Održan je u sklopu Teknofesta od 20. do 23.9.2018. na novom aerodromu u Istanbulu, a na pitch stage su se popela čak dva SPARK startupa - Sophico i blablaDev.

 

Startup natjecanje je bilo podijeljeno u pet kategorija:

- Energy and Environmental Technologies
- Logistics, Space and Defense Technologies
- Health and Wellness Technologies
- Education Technologies
- Food and Agriculture Technologies.

 

Svaki predstavnik startupa je imao pet minuta da na engleskom jeziku i uz prezentaciju što bolje opiše svoj startup žiriju i investitorima. Kriteriji ocjenjivanja su bili ideja i tehnološka inovacija, primjenjivost na tržištu, te utjecaj na sektor. Treći dan događaja, nakon predavanja i panel diskusija, proglašeni su pobjednici svakog sektora, a u Education Technologies kategoriji pobjednik je SPARKov startup blablaDev! blablaDev je web servis za mlade i neiskusne programere i za sve one koji ih trebaju, a predstavnik u Turskoj je bila Nikolina Zeljko, marketing manager u startupu. Uz Nikolinu, članovi startupa su još Ivan Filipović, Tommy Atkinson, Marijo Šunjić i Davor Perić.

 

Nagrada je uistinu odlična - besplatno otvaranje firme u Turskoj, godinu dana besplatnog ureda u Istanbulu i džeparac od 1000 EUR mjesečno. Ovo je uistinu dobar prvi korak za širenje na istočno tržište, priopćeno je iz SPARKa.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio