Rimac Automobili ugovorili novi veliki posao, radit će na novom modelu Pininfarine

Datum objave: 28.09.2018   Broj čitanja: 322
Rimac Automobili i renomirani dizajner automobila Pininfarina sa sjedištem u Münchenu objelodanili su danas dogovor o zajedničkom poslu vrijednom 600 milijuna kuna.
Rimac Automobili ugovorili novi veliki posao, radit će na novom modelu Pininfarine

Za Pininfarinin model prvog električnog automobila visokih performansi PF0, kako je objavljeno, Rimac Automobili će biti dobavljač elektropogona, softvera, hardvera i baterijskog sustava.

 

- Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti poput napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi, s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil PF0 – komentirao je dogovor s Pininfarinom Mate Rimac.

 

Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, uživa ugledne pozicije na tržištu po dizajnu brojnih automobila. U travnju ove godine pokrenuli su projekt razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi, navodi Novac.hr.


- Od trenutka kad sam upoznao Matu Rimca, znao sam da on i njegov tim mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0 – ocijenio je povodom sporazuma s Rimac Automobilima Michael Perschke, izvršni direktor Pininfarine.

 

Najavljeni PF0 prvi je vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, a njegova se promocija očekuje 2019.. Britanski Portal Evo procjenjuje kako Pininfarina planira na tržište izbaciti samo 150 modela PF0, uz najavu da bi se obrisi buduće jurilice mogli prikazati javnosti već u kolovozu ove godine.

 

Osim s talijanskim dizajnerima, Rimac Automobili osigurali su status dobavljača tehnologije i sustava elektrifikacije mnogim industrijskim partnerima, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg i Renault. Mate Rimac izrazio je uvjerenje kako je ugovor s Pininfarinom prekretnica za obje tvrtke.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio