Rajko Vasić: Komšić je projekt uništenja Srba i Hrvata u BiH

Datum objave: 08.10.2018   Broj čitanja: 665
Bakir Izetbegović kaže nas je više od pola a imamo trećinu vlasti, jasno je na što on želi baciti kartu, na brojnost i na poklapanje i na eliminiranje ostalih nacija, Srba i Hrvata - kazao je Vasić.
Rajko Vasić: Komšić je projekt uništenja Srba i Hrvata u BiH

 

Politički analitičar Rajko Vasić rekao je za RTRS da je izborni rezultat SNSD-a očekivan i nimalo iznenađujući.

 

- Јa sam rekao, kada je Vukota Govedarica nazvao Željku Cvijanović "ustaškom unukom", da će ona imati 30.000 glasova više od njega, a Dodik još više od te cifre u odnosu na Ivanića - rekao je Vasić.

 

On je naveo da birači odluke donose na pola mandata vlasti, te da su u tom smislu, lokalni izbori bili jasan znak ishoda općih izbora.

 

- Ništa se kod birača nije promijenilo na ovim izborima. Nakon 2005. godine, kada je Čavić dao mandat Dodiku, krenula je jedna konstantna linija nacionalne politike u Republici Srpskoj. Ona još nije definirana kao nacionalni interes, ali je krenula politika samostalnosti, politika Republike Srpske kao sastavnog dijela BiH, ali ne kao nečega što je pod Bosnom i Hercegovinom i Sarajevom - istakao je on.

 

Vasić je rekao da su SDS i PDP napravili katastrofalnu grešku vodeći probosansku politiku, jer su se na taj način suprotstavili glavnoj nacionalnoj liniji u Srpskoj.

 

- Nisu mogli pobijediti, na taj način se ne može pobijediti - istakao je on.

 

Govoreći o miješanju stranih čimbenika u izborni proces u BiH, Vasić je naglasio da je uplitanje Zapada u izbore neupitno i da je to način držanja BiH u rasulu i pod kontrolom, kako se ne bi okrenula ka Rusiji.

 

Osvrčući se na izbor Željak Komšića glasovima Bošnjaka za Hrvatskog člana predsjedništva on je kazao:

 

- Komšić je hurem sarajevske političke čaršije. Bakir i taj čitav sarajevski politički krug, Sulejman veličanstveni. Željko Komšić je projekt uništenja Srba i Hrvata u BiH.

 

BiH je po zapadnim i po turskim i po sarajevskim mjerilima predviđena za bošnjake, za muslimane.

 

Bakir Izetbegović kaže nas je više od pola a imamo trećinu vlasti, jasno je na što on želi baciti kartu, na brojnost i na poklapanje i na eliminiranje ostalih nacija, Srba i Hrvata. Željko komšić je proizvod ne samo Sarajeva nego i Zapada - kazao je Rajko Vasić.

 

Dnevnik.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio