OGLASILA SE NAJJAČA SILA SVIJETA! SAD zabrinut oko izbornog procesa u BiH!

Datum objave: 08.10.2018   Broj čitanja: 3127
Izbor Željka Komšića kao drugog bošnjačkog predstavnika, čime su Hrvati ostali bez predstavnika u vlasti tema je u čitavom svijetu.
OGLASILA SE NAJJAČA SILA SVIJETA! SAD zabrinut oko izbornog procesa u BiH!

 

Večeras su se Amerikanci oglasili oko Općih izbora u BiH na kojima su Bošnjaci izabrali Šefika Džaferovića i Željka Komšića, a Srbi Milorada Dodika. Hrvati kao jedan od tri konstitutivna naroda ostao je bez svojeg predstavnika na čelu države, unatoč tome što su uvjerljivom podrškom izabrali Dragana Čovića.

 

- Sjedinjene Američke Države dijele zabrinutost oko izbornog procesa koju su izrazili i izborna promatračka misija OSCE-a, međunarodni promatrački timovi i lokalne nevladine organizacije. Izražavamo zabrinutost za regularnost izbora, nepristrasnost promatrača izbora, ravnopravan pristup medijima i zloupotrebu javnih sredstava. Ta zabrinutost suprotna je izjavama vlasti u BiH o poštenim i transparetnim izborima. Zbog toga potičemo institucije BiH da što prije riješe nedostatke izbornog procesa koje su posmatrači OSCE-a uočili. Očekujemo da će interesne strane i građani ozbiljno početi raditi na formiranju vlasti i ohrabrujemo pobjednike da budu dostojni u pobjedi, a one koji su izgubili u porazu - navedeno je u priopćenju State Departmenta.

 

Očito je da najmoćnija sila svijeta vidi nepravdu koju čini bosanskohercegovački Sejdo Bajramović Željko Komšić.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio