Bišćan se predstavio Rijeci VIDEO

Datum objave: 10.10.2018   Broj čitanja: 272
Igor Bišćan predstavljen je kao novi trener hrvatskog prvoligaša Rijeke. Predstavljanje je započelo isprikom Širokom Brijegu.
Bišćan se predstavio Rijeci VIDEO

 

Igor Bišćan novi je trener Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka. Bivši igrač Dinama, Liverpoola i Panathinaikosa predstavljen je na konferenciji za medije u prostorijama riječkog kluba.

 

"Dojmovi su odlični. Zahvaljujem se upravi kluba koja mi je ukazala povjerenje. Prethodni trener ostavio mi je odličnu momčad. Klub misli dugoročno kao i ja. Ambiciozna sam osoba koja voli dugoročne projekte. Momčad ću tek upoznati večeras na prvom treningu, no mogu reći da kvaliteta postoji. Sada je na meni da iz njih izvučem najbolje što mogu", rekao je Igor Bišćan na otvaranju konferencije za novinare.

 

Predstavi se kao trener Riječanima koji te baš ne poznaju kao trenera.

"Igrom slučaja u prethodna dva kluba igrao sam u sustavu u kojem je donedavno igrala i Rijeka. No ne robujem sustavu. vjerujem da se sustav treba prilagoditi kadru koji momčad ima. To je proces koji je stalno živ i nikada nije fiksan. Mislim da sam jednostavna osoba i kao trener sam vrlo izravan u komunikaciji. Pokušavam biti pošten, no teško je zadovoljiti svih 25 igrača. Volim igrače koji vole raditi, koji su borci, pravi fajteri. Volim igrače koji će iz poštovanja prema klubu dati sve od sebe. Volim timske igrače koji se podlože kolektivu".


Armada je izrazila svoje nezadovoljstvo Igorovim dolaskom u Rijeku zbog incidenta koji je napravio kao igrač Dinama.

"Bilo je to davno. Ne sjećam se točno što sam napravio, ali nije bila primjerena. Ispričavam se ponovno. Shvaćam da sam pogriješio. Bio sam mlad i nezreo. Na meni je da svojim radom i ponašanjem pridobijem te navijače na svoju stranu. Nema potrebe da se rade neke tenzije".

 

Kako to da ste se naglo predomislili?

"Istina je. Potpisao sam predugovor. Neki put se dogode nepredviđene stvari u životu i dovedu te u situaciju da se moraš ispričati, što sam ja i napravio. Bio sam neko vrijeme bez posla i odlučio sam da moram početi raditi. Pojavila se ponuda ciparskog kluba, sve sam dogovorio, ali eto dogodio se obrat. Kontaktirala me Rijeka i kako taj predugovor nije imao nekih pravnih posljedica odlučio sam ga raskinuti. Rijeka je za mene veći izazov, a i pogodnija mi je zbog obiteljske situacije. Zbog toga sam se odlučio za Rijeku".

 

Rijeka je veći izazov, a je li najveći s obzirom na ostavštinu trenera Matjaža Keka?

"Neće biti lako uskočiti u njegove cipele. Postao je rekorder po dugovječnosti u HNL-u. Ostavio je pozitivan trag i neće mi biti lako. Bit ću promatran kroz tu prizmu. Vjerujem da mogu nastaviti put kojim je Rijeka išla do sada. Imam znanje, energiju i volje. Ne očekujem da bude lagano, ali nitko mi ne može zabraniti da se borim".


Upoznat si s kvalitetama igrača. Kako ti izgleda momčad Rijeke prije prvog treninga?

"Kvaliteta je prisutna. Ti dečki su drugi dio prošle sezone odigrali jako dobro. Trenutno je prisutna kriza i ne treba bježati od toga. Što je tome uzrok teško je reći. Ali pretpostavljam da se ušlo u period u kojem su se nanizali lošiji rezultati i zasićenje nakon niza godina što je i logično. Treba se naći novi zamah i polet da se vrati dobra atmosfera među dečke. Kada se to dogodi, onda ćemo u kontinuitetu ostvarivati nove rezultate.


Ugovor je potpisan?

"Je, na četiri godine".

 

Pojavila se informacija da ide tužba Ciprana?

"Nemam saznanja o tome. Vjerujem da neće doći do toga".


Pritisak?

"Uvijek je prisutan i logičan. Ali ja to uvijek radim tako da mi to nije ništa novo i neuobičajeno. Onaj koji ima problema s tim je promašio profesiju".

Grude.com/Goal.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio