Prednosti zornjaka: Razbudit će vas, riješiti stresa i preplaviti hormonom sreće

Datum objave: 10.10.2018   Broj čitanja: 505
Više od polovine ispitanih muškaraca, njih 53 posto, izjavilo je da su nakon jutarnjeg seksa produktivniji.
Prednosti zornjaka: Razbudit će vas, riješiti stresa i preplaviti hormonom sreće


Ukoliko nakon dugog i teškog dana na poslu jedva čekate da legnete u krevet i zaspite, razmislite o opciji jutarnjeg seksa. Osim što otpušta oksitocin (hormon sreće) razbudit će vas, riješiti stresa i učiniti da se osjećate dobro cijelog dana.

 

Mattress Advisor nedavno je proveo istraživanje o prednostima jutarnjeg seksa u kojem je učestvovalo 1.000 odraslih osoba koje žive sa svojim partnerom. Više od polovine ispitanih muškaraca, njih 53 posto, izjavilo je da su nakon jutarnjeg seksa produktivniji.

 

Osim toga, jutarnji seks pomoći će vam da se brže riješite stresa. Seks u našem tijelu otpušta oksitocin, hormon koji nas čini opuštenijim i sretnijim. Uzimajući u obzir ovu činjenicu, istraživači kažu da je to definitivno jedan od boljih načina započinjanja radnog dana.

 

"Do oslobađanja oksitocina dolazi i prilikom dodirivanja", rekao je Debby Herbenick s Univerziteta Indiana.

 

Istraživači podsjećaju da je nivo testosterona viši ujutro, što znači da je i seksualni poriv veći. Istraživači savjetuju da, u slučaju da vaša partnerica ne voli jutarnji seks, pokušate pronaći kompromis. Poručuju i da jutarnji seks možete prakticirati vikendom kada imate priliku duže spavati, jer samo zbog toga što u svom nazivu sadrži riječ "jutarnji" ne mora značiti da ga morate prakticirati na vrijeme.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio