Grude, Čapljina, Posušje, sada i Livno! Komšiću, nisi dobrodošao

Datum objave: 11.10.2018   Broj čitanja: 1313
Kako Livno Online doznaje Komšić nije poželjan u Livnu. Naime, prema izbornim rezultatima velika većina birača je svoj glas za hrvatskog člana Predsjedništva dala dr. Draganu Čoviću. Time su jasno dali do znanja koga žele za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.
Grude, Čapljina, Posušje, sada i Livno! Komšiću, nisi dobrodošao

 

„Nažalost, zahvaljujući pravnom okviru koji postoji u BiH pripadnici jednog naroda Hrvatima su na proteklim izborima izabrali predstavnika u Predsjedništvu BiH. Grad Livno ne podržava ovakav način izbora hrvatskog člana Predsjedništva“, kazao je za Livno-online.com gradonačelnik Čelan te dodao da treba ustrajati u borbi za jednakopravnost i konstitutivnost Hrvata u BiH i zalagati se za ustavna zakonska rješenja kada je u pitanju izborni zakon.

 

S obzirom da Bošnjaci Komšića uglavnom ne vole nego ga biraju u inat Hrvatima u čemu pomaže mašinerija SDA, Hrvati ga ne priznaju za svog predstavnika, a Srbi ga zbog brojnih provokacija također ne mogu podnijeti, pitanje je hoće li igdje više Komšić biti dobrodošao. Dok je bio u Predsjedništvu od 2006. do 2014. u nijednoj općini niti gradu nije bio na danu općine ili grada, a sada bi situacija zbog ograničenog kretanja mogla biti još gora za njega.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio