GRUDE Otvorene su prijave za RAŠTIKIJADU 2018. u Marića Gaju

Datum objave: 12.10.2018   Broj čitanja: 496
I ove godine, u subotu 3. Studenog, na Agroturizmu Marića Gaj održava se 7. natjecanje u kuhanju raštike RAŠTIKIJADA 2018.
GRUDE Otvorene su prijave za RAŠTIKIJADU 2018. u Marića Gaju


Prošlogodišnji pobjednici HKUD Hercegovac brane titulu najbolje ekipe u kuhanju tradicionalne hercegovačke raštike u jakoj međunarodnoj konkurenciji. U kategoriji inovativna jela od raštike ekipa ZIMBRA brani naslov prvaka svijeta i okolnih sela dok im za petama pušu snažne ekipe kao što su Njemačka ekipa Oldenburg ili Agroturizam Konavle.

 

Osnova je natjecanje u kuhanju jela od raštike i promocija istih. Natjecanje se odvija u dvije kategorije, prva je tradicionalna hercegovačka raštika koja se kuha s mesom (suhim ili svježim). Druga kategorija su inovativna jela. Od raštike se mogu raditi predjela, glavna jela, napitci i deserti. U drugoj kategoriji su također uključena i internacionalna jela od raštike koja se u svakoj regiji ili državi priprema na poseban način. Raštikijada je prilika da se na jednom mjestu okupe svi ljubitelji ovog skoro zaboravljenoga jela te da se razmjene najbolji recepti i iskustva. Uz natjecanje pokušava se prikazati bogata kultura Hercegovine kroz nastup kulturno umjetničkih društava i gangaša a nakon službenog dijela za sve posjetitelje osigurana je odlična zabava uz tamburaše.

 

Zanimljivosti RAŠTIKIJADA 2018:

U kategoriji inovativna jela ocjenjuju se najbolje glavno jelo od raštike, najbolje predjelo, najbolji napitak, najbolji desert i najbolje internacionalno jelo od raštike. Ovu kategoriju posebno ocjenjuje tročlani žiri sastavljen od entuzijasta i ljubitelja raštike!

 

Kao i svake godine do sad nagrađujemo i najšarmantniju ekipu. Pored toga nagrađujemo i ekupu s najboljim štandom, navedenu nagradu zaslužit će ekipa koja se bude isticala uređenjem, prezentacijiom i gastro ponudom na svom štandu!

 

Za posjetitelje koji žele kušati raštiku, uživati u domaćim vinima i rakijama te dobro se zabaviti uz tamburaše uz kupnju promo čaše od 20 KM osiguran je ulaz i sve gore navedeno.

 

Sve novosti vezane za raštikijadu pratite na našem Facebook i Instagram profilu!
www.facebook.com/maricagaj www.instagram.com/maricagaj

 

RAŠTIKIJADA 2018 – satnica:
14:00-15:00 – Prijava ekipa
15:00 – Početak kuhanja
16:00 – Otvaranje Raštikijade za posjetitelje
18:00 – Završetak kuhanja i početak ocjenjivanja jela
19:00 – Proglašenje pobjednika
19:30 – Zajednička večera i zabavni program

 

Svi zaniteresirani za prijavu kao natjecatelji mogu na linku ispod pronaći sve potrebne informacije te se uz nekoliko klikova online prijaviti:

 

www.agroturizam-hercegovina.com/rastikijada-2018

 

 

GRUDE Otvorene su prijave za RAŠTIKIJADU 2018. u Marića Gaju
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio