Provjerite jesu li hakeri "upali" na vaš Facebook profil

Datum objave: 14.10.2018   Broj čitanja: 809
Facebook je brzo omogućio korisnicima da provjere čemu su hakeri to pristupili i kazao kako je problem sada riješen.
Provjerite jesu li hakeri


Mogu li hakeri vidjeti posljednju osobu koju ste pratili na Facebooku ili neku staru fotografiju na kojoj ste označeni? Nažalost, odgovor je da.

 

U petak je ova društvena mreža priopćila da je je nekoliko milijuna računa na Facebooku hakirano, ali ono što je dobra vijest jeste da nisu mogli pristupiti osjetljivim informacijama poput vaše lozinke ili financijskih informacija, prenosi Gadgets. Međutim ono čemu su hakeri imali pristup i zbog čega biste se trebali osjećati nesigurnim i zabrinutim jesu informacije o vašem spolu, bračnom statusu, mjestu rođenja i drugim informacijama.

 

Facebook je brzo omogućio korisnicima da provjere čemu su hakeri to pristupili i kazao kako je problem sada riješen. Kompanija je napravila web platformu koju njihovih 2 milijarde korisnika širom svijeta mogu koristiti kako bi provjerili jesu li im hakeri pristupili računu, te da ako je točno, koje su to informacije ukradene.

 

Stranica će također pružati smjernice o tome kako pronaći sumnjive poruke ili tekstove. Facebook će također direktno slati poruke osobama koje su pogođene hakerskim napadom. Hakeri još pristupaju imenima, e-mail adresama ili telefonskim brojevima, kojoj religiji pripadate, gdje trenutno živite, koje jezike govorite, posljednjih deset mjesta koje ste posjetili i stranice koje pratite, kao i 15 posljednjih pretraživanja.

 

Iz Facebooka su potvrdili i da je dodatnih milijun računa pogođeno ali da hakeri nisu dobili nikakve informacije od njih, te su dodali kako ovaj hakerski napad istražuje FBI.

 

Provjerite jesu li hakeri
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • 14.10.2018 16:26 sati
    Pa di je link na stranicu???
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio