Okončana talačka kriza na željezničkoj stanici u Kolnu, otmičar savladan FOTO

Datum objave: 15.10.2018   Broj čitanja: 590
Glasnogovornik policije Cristoph Gilles je rekao da su policajci upali u apoteku, gdje je otmičar držao ženu, prenosi AP.
Okončana talačka kriza na željezničkoj stanici u Kolnu, otmičar savladan FOTO

 

Njemačka policija savladala je muškarca koji je dva sata jednu ženu držao kao taoca na glavnoj željezničkoj stanici u Kolnu. Glasnogovornik policije Cristoph Gilles je rekao da su policajci upali u apoteku, gdje je otmičar držao ženu, prenosi AP.

 

Otmičar je zadobio ozljede opasne po život, ali nije poznato kako je ozlijeđen, niti se precizira o kakvim je ozljedama riječ. "Osumnjičeni je pod kontrolom", objavila je policija Kolna na Twitteru, dodajući da je žena oslobođena.

 

Policija je navela da je žena zadobila lakše povrede. U vrijeme incidenta, jedna ozlijeđena tinejdžerka je sa željezničke stanice prebačena u bolnicu. Prethodno je policija objavila da je stupila u kontakt s otmičarem koji je ženu držao kao taoca na glavnoj željezničkoj stanici u Kelnu koja je zbog toga zatvorena.

 

Drama je počela u 12.45 sati. Cjelokupna stanica, jedna od najvećih u Njemačkoj, evakuirana je i zatvorena, kao i trg iza stanice. Gilles je ranije izjavio da specijalno obučeni policajci pregovaraju s otmičarem, dodajući da motivi otmice za sada nisu poznati, prenosi je AP.

 

Policija nije objavila identitet otmičara.


Promet je kod željezničkog kolodvora bio u potpunosti blokiran, pa neki od naših gastarbajtera nisu mogli kući nakon posla, te su morali čekati, pa smo dobili i fotografiju s lica mjesta.

 

FOTO: Grude.com

 

Okončana talačka kriza na željezničkoj stanici u Kolnu, otmičar savladan FOTO
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio