Zašto HRVATI U BIH KARDINALOVU poruku o Hitleru i Komšiću moraju shvatiti ozbiljno

Datum objave: 15.10.2018   Broj čitanja: 980
Jučerašnje riječi kardinala Vinka Puljića uznemirile su mnoge Bošnjake, a najgorljiviji su oni koji žele vidjeti Bosnu i Hercegovinu bez Hrvata. Jedni savjetuju da se okrenu Hrvatskoj i idu, dok drugi poput bubnjara Češljara pozivaju da se okrene tenk prema Hrvatima.
Zašto HRVATI U BIH KARDINALOVU poruku o Hitleru i Komšiću moraju shvatiti ozbiljno

 

Kada se dublje analiziraju kardinalove riječi, jasno je da jedan od najvećih hrvatskih intelektualaca u BiH nije bez razloga iskoristio rečenicu "I Adolf Hitler je došao po zakonu na čelo Njemačke", aludiravši na nedavne izbore kada je Željko Komšić pobijedio zbog mržnje prema Hrvatima.

 

Možda je mržnja najjača prema onima od kojih potječeš tako i brojne analize dosad su tvrdile da je sam Adolf Hitler židovskog podrijetla i da je sve to u njemu probudilo nevjerojatnu količinu mržnje od koje se ledi krv u žilama i od koje prožima jeza na samu pomisao što je jedan od najvećih zločinaca u povijesti činio jednom narodu. Da bi se dokazao Nijemcima (pogledajte sličnost u BiH i tko se kome želi dokazati) on siplje nevjerojatnu količinu mržnje prema Židovima (pogledajte kako je počeo mandat drugi bošnjački član Predsjedništva u BiH) i onda ga Nijemci podržavaju plebiscitarnom većinom (pogledajte tko je u Federaciji BiH dobio najviše glasova za Predsjedništvo)

 

Također, njemačko gospodarstvo nakon Prvog svjetskog rata slabi, nakon rata u BiH bosanskohercegovačko gospodarstvo slabi. Većina banaka i profitabilna poduzeća u vlasništvu su Židova u Njemačkoj, u BiH Herceg Bosna ima rastuće gospodarstvo uz snažnu zaleđinu Hercegovačke banke. Što se onda događa u Njemačkoj? Genocid. U BiH, ruši se Herceg Bosna, događaju se nerazriješena ubojstva Hrvata, uhićuju se vodeći hrvatski dužnosnici i podižu se optužnice, ruši se uz pomoć međunarodnih čimbenika Hercegovačka banka. U tom vremenu neizravno, ali Željko Komšić je uvijek tu, na čelu sarajevskih općina, na dogradonačelničkoj funkciji u Sarajevu, na veleposlaničkom mjestu u raspadnutoj Jugoslaviji...

 

Kako su u Njemačkoj Hitler i suradnici legalizirali genocid? Transkriptom kojeg pretvaraju u dokument zloglasnog naziva "Konačno rješenje židovskog pitanja". Kako se zove problem Hrvata u BiH "Hrvatsko pitanje". O čemu se najviše priča u ovoj zemlji? O "konačnom rješenju hrvatskog pitanja". Prije "Konačnog rješenja" već je ubijeno milijun Židova (povratak na 'Hrvatsko pitanje': Podsjećamo na ubojstva hrvatskih dužnosnika Leutar i progone Čović, u novije vrijeme ubojstva gospodarstvenika Kafadar, ali i civilnih, zvijerskih ubojstava Anđelići). Vrijeme će pokazati da je Adolf Hitler već 1919. imao viziju toga čina i o tome je pisao, daleko prije nego će doći na čelo nacističke Njemačke. Sreća je da su postojali transkripti kako bi se u "Nurnberškom procesu" zbog ovih zlodjela naciste uspjelo osuditi.

 

Za kraj, pogledajte što je Joseph Goebbels pisao kako bi opravdao ubijanje Židova, i osvrnite se na ono što velikobošnjački Goebbelsi koji trenutno kontroliraju Reuters, AP i druge utjecajne svjetske agencije pišu o hrvatskom narodu i kakve poruke šalju svijetu i vidjet ćete stravične sličnosti: "Führer je odlučio Židove skloniti sa scene. Upozorio ih je da se neće lijepo provesti ako pokušaju ponovno nešto protiv Njemačke i njemačkog naroda, kao što su to uradili u Prvom svjetskom ratu. Ali, oni su neposlušan, tvrdoglav narod, ne shvaćaju što im se sprema. Sami su krivi za sve što im se dogodilo, trenutno događa i što će im se dogoditi. Sad je evo došao još jedan rat svjetskih razmjera. I sad je istrebljenje Židova neminovno i izuzetno potrebno. Ako se sada njih ne riješimo, nećemo nikada. Ako Nijemci moraju ginuti, da bi istrijebili ovu gamad, onda će tako i biti. Moramo se žrtvovati. Ali, nek židovsko smeće zna, da će odgovarat za svakog Nijemca koji pogine za čast našeg Carstva, i za svakog Nijemca, njih će stradat 1000. Stanite uz bok Führera, koji nas vodi da konačno očistimo svoje Cartsvo, svoju Svetu Njemačku od ovog korova".

 

Posljedice znate: Tijekom rata 6 milijuna Židova je ubijeno u plinskim komorama, radnim logorima, sabirnim centrima, logorima smrti ili u individualnim smaknućima. U ljeto 1941. godine su otvoreni logori Belzec, Sobibor, Treblinka, Buchenwald, Dachau, Auschwitz.

 

Koliko god zlokobno zvuči, velikobošnjačka politika, ako je suditi po ranijim događajima (ubojstvima i progonima) po izjavama njihovih čelnika i podrškom da se "Hrvate iseli u Hrvatsku jer u BiH taj pojam ne postoji nego samo Bosanac i Hercegovac, zatim okretanje tenka i opleti po Hrvatima", misli ozbiljno. Stoga, postaje jasno ako se ne uključe međunarodni čimbenici (koji su Hrvatima rijetko bili skloni) da možemo svašta očekivati od Komšića i da kardinal Puljić nije bez razloga napravio jučer ovakvu usporedbu...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio