Evo kako sve uništavate svoj mobitel, a da toga možda niste ni svjesni

Datum objave: 31.10.2018   Broj čitanja: 502
Male stvari koje radimo svakodnevno mogu na više načina utjecati na naše pametne telefone i imati ozbiljne posljedice. Evo nekoliko jednostavnih pravila kojih se trebate pridržavati kako bi ih izbjegli.
Evo kako sve uništavate svoj mobitel, a da toga možda niste ni svjesni

Ako ne znate što radite - a većina nas nema pojma ili barem ne zna dovoljno - nemojte pomoću "uradi sam" videa na YouTubeu sami dodavati koješta na smartfone. Puno su veći izgledi kako ćete nešto nepovratno oštetiti nego što ćete dobiti nešto doista zabavno ili korisno, piše tportal.

 

Ostavite li pametni telefon izložen sunčevim zrakama ili drugom izvoru topline dramatično povećavate izglede da će se pregrijati.

 

Sigurno se i vama ponekad - recimo, u mraku prije spavanja - događa da kabel za punjenje uštekavate naslijepo u smartfon. Ako niste pritom pažljivi, lako se može dogoditi da oštetite električne kontakte i skratite životni vijek svom mobitelu.

 

Preuzimate li softver iz neprovjerenih ili nepouzdanih izvora nemojte se iznenaditi kad dođe do neželjenih posljedica. Vaš mobitel može u potpunosti prestati raditi, primjerice, a vaši osobni podaci naći put do hakera pa zatim onih koji su spremni najviše za njih platiti.


Hrpe prašine i druge prljavštine iz vaših džepova, naprtnjača i torbi prije ili kasnije naći će se u vašem smartfonu i početi ometati njegov rad.

 

Čak 40 posto iPhonea ukradenih u Sjedinjenim Državama vlasnicima otuđeno na ulici, dok su razgovarali koristeći zvučnik. Stoga budite posebno oprezni, a ne bi bilo loše ni investirati u slušalice.

 

Zaštitna futrola nije tek puki modni dodatak već služi tome kako bi zaštitila vaš uređaj od prašine i prljavštine koja se skuplja na dnu džepa ili torbe, kao i od ogrebotina.

 

Pažljivo provjerite koju će vrstu i tip baterije u servisu staviti u vaš mobitel. Ako nije riječ o originalu, moguće je kako će životni vijek vaše baterije biti značajno skraćen.

 

Poznato je kako jeftine kopije originalnih punjača mogu izazvati požar. To vrijedi i za slušalice.

 

Pametni telefoni sve su tanji i lakši, ali zbog toga i slabije otporni na pritisak. Nemojte riskirati oštećenje ili krađu, pa izbjegavajte nositi smartfon u zadnjem džepu hlača. Možda je praktično ili izgleda cool, ali mogli bi ste požaliti.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio