Ne čistite tuš redovito? Nakon ovoga vjerojatno hoćete

Datum objave: 04.11.2018   Broj čitanja: 358
Mnogi pomisle kako je vrijeme za čišćenje "glave" tuša tek kada se nakupi kamenac, no to biste svakako trebali promijeniti.
Ne čistite tuš redovito? Nakon ovoga vjerojatno hoćete

Istraživači su otkrili kako se u tušu nalazi mikobakterija koja može ugroziti naše zdravlje. Većina bakterija koja se nalazi u tušu nije opasna, no neke jesu i mogu uzrokovati probleme s plućima, tvrdi Noah Fierer, voditelj istraživanja koje je obuhvatilo uzorke iz 656 kućanstava iz SAD-a i Europe, prenosi Večernji.hr.

 

Fascinantan je broj bakterija koje se nalaze u glavi tuša, a kojima možete biti izloženi tijekom tuširanja, dodaje.

 

Pokazalo se kako je najčešći uzrok bolesti pluća uzrokovan mikobakterijama u SAD-u, u Kaliforniji, Floridi i New Yorku te je mnogo češći nego u Europi.

 

U zaključcima istraživanja,objavljenima u časopisu mBio, navodi se kako je vjerojatno uzrok razmnožavanja baketrija u glavi tuža nedostatna količina klora u vodi, a pokazalo se i da je riječ o vrsti bakterije koja je razvila otpornost na dezinfekcijska sredstva na bazi klora.

 

Bilo kako bilo, poželjno je redovito čistiti glavu tuša kako biste spriječili razmnožavanje štetnih bakterija i riskirali zdravlje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio