Koncertom violinistice Kaoru Yamamoto završeni Dani japanske kulture u Čapljini

Datum objave: 05.11.2018   Broj čitanja: 374
Centar za obrazovanje i kulturu ''Akademija'' Čapljina upriličio je u svojim prostorijama “Dan japanske kulture” u ovom gradu na jugu Hercegovine.
Koncertom violinistice Kaoru Yamamoto završeni Dani japanske kulture u Čapljini

 

Manifestacija je počela projekcijom dvaju japanskih filmova - “Vrt riječi” te “Rimske terme” u “Galeriji TAU”, a potom je u crkvi svetog Franje Asiškog održan koncert violinistice Kaoru Yamamoto.

 

“Kroz ovu godinu imali smo dosta raznovrsnih koncerata, večeras je to nešto posebno. U sklopu “Dana svetog Franje”, a današnji dan je dan kada se spominjemo svih umrlih iz franjevačke obitelji, u spomen na njih i u zahvalnost za sve ono što su činili, ovaj koncert posvećujemo njima ali isto tako dijelimo s vama. Kaoru Yamamoto je jedna obična žena, ali one darove koje joj je Bog dao iskoristila je na najbolji mogući način. Večeras, zajedno s našim prijateljima iz Japana koji slave svoj nacionalni praznik, mi zajedno s našom violinisticom ali i s prijateljima iz Japanske ambasade iz Sarajeva, ovaj dan smo učinili i činimo obilježen japanskom kulturom'', istaknuo je fra Mile Vlašić.

 

Uz šest skladbi koje je izvela ova japanska violinistica, posjetitelji su mogli čuti i neke zanimljivosti iz japanske kulture pa tako u Japanu primjerice ima šesnaest državnih praznika i svi su neradni. Ono što je zanimljivo, ako neki od praznika pada u nedjelju, obavezno se prebacuje u ponedjeljak.


Grude.com/Bljesak.info

Koncertom violinistice Kaoru Yamamoto završeni Dani japanske kulture u Čapljini
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio