Google uveo nove sigurnosne provjere

Datum objave: 08.11.2018   Broj čitanja: 203
Google će sada zaštititi korisnički račun čak i prije prijave korisnika.
Google uveo nove sigurnosne provjere

 

Prema članku Francisa Navarra na portalu komando.com zbog prevalencije neovlaštenih pristupa podacima (databreach) i phishing prijevara, tvrtke poput Googlea trebaju stalno nadograđivati sigurnost svojih platformi, prenosi Nacionalni CERT.

 

Osim postavljanja tradicionalnih sigurnosnih opcija kao što su postavke za oporavak e-pošte i provjera putem dvostruke autentifikacije, Google nastavlja predstavljati nekoliko novih metoda sigurnosne provjere.

 

Posljednjeg dana mjeseca listopada u kojem se obilježava Mjesec kibernetičke sigurnosti s ciljem podizanja svijesti o kibernetičkoj sigurnosti Google je uveo nova poboljšanja sigurnosti kako bi dodatno zaštitio korisničke račune.

 

Novi alat za procjenu rizika

Google će sada zaštititi korisnički račun čak i prije prijave korisnika. Kada se unese korisničko ime i lozinka na Googleovu stranicu za prijavu, automatski se pokreće novi alat za procjenu rizika i dopustit će samo prijavu ako je sve ispravno i ništa ne izgleda sumnjivo.

 

Zbog toga je uvedena jedna velika promjena u postupku Google prijave. Preglednik sada zahtijeva da je JavaScript omogućen. Ako JavaScript nije uključen, nije se moguće prijaviti jer se alat za procjenu rizika ne može pokrenuti. JavaScript se nakon prijave može isključiti.

 

Poboljšana sigurnosna provjera

Googleov alat za provjeru sigurnosti također dobiva ključne dopune. Prvo, sada korisnike dodatno štiti od štetnih aplikacija na temelju podataka za zaštitu na usluzi Google Play Protect.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio