'Martinjsko ljeto' u studenom, rizične skupine se moraju zaštititi

Datum objave: 09.11.2018   Broj čitanja: 510
Zbog sunčanog i za ovo doba godine neuobičajeno toplog vremena, umjesto debelih džempera i jakni, bh. građani i u prvim danima studenog vani izlaze samo u majicama.
'Martinjsko ljeto' u studenom, rizične skupine se moraju zaštititi

 


Dnevne temperature su više od 20 Celzijevih stupnjeva.

 

Slično vrijeme zadržati će se i narednih dana. Meteorolog Željko Majstorović za "Avaz" kaže kako se "Martinjsko ljeto" događa jednom u osam godina.

 

- Od petka će se još više proljepšati vrijeme. Vikend će, također, biti topao. Već od 19. 11. bit će oborina – kaže Majstorović.

 

Toplo vrijeme u ovo doba godine sa sobom nosi i val virusa, a liječnici građane pozivaju da pravovremeno reagiraju kako bi se izbjegle zdravstvene tegobe.

 

- Proteklih dana bilo je posla. Pacijenti se uglavnom žale na glavobolju i mučninu. Virusima odgovaraju više temperature i vrlo lako se javljaju infekcije – navode iz sarajevske Hitne pomoći.

 

Ističu da je nemoguće izbjeći virusne infekcije ako se boravi u istom prostoru s većim brojem ljudi, ako se koristi gradski promet... Zaštititi se prvenstveno trebaju rizične skupine, a to su djeca, starije osobe i oni sa slabijim imunitetom.

 

Grude.com/Avaz.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio