Dodik Bošnjacima: Ne radite grešku kao što su je radili Srbi u bivšoj Jugoslaviji

Datum objave: 12.11.2018   Broj čitanja: 397
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik istaknuo je nakon zajedničkog sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem da oni imaju zajedničku politiku i da mu nije bitno tko će, s druge strane, biti njihov partner u vlasti.
Dodik Bošnjacima: Ne radite grešku kao što su je radili Srbi u bivšoj Jugoslaviji

 

"Nema napretka bez ravnopravne predstave. Ko ovdje želi pristati da bude majoriziran. Ja ne pristajem da budu majorizirani Bošnjaci, isto kao što ne pristajem da budu majorizirani Hrvati, a naročito ne pristajem da budu majorizirani Srbi. To je sve u namjeri da Bosni bude bolje. Mora se odustati od priče skrivanja iza stranaca. Najveća politička odgovornost u današnjoj BiH je na bošnjačkoj političkoj eliti. Ta politika mora voditi računa da u BiH moraju biti zadovoljna i ostala dva konstitutivna naroda. Nemojte praviti grešku kakvu je napravila Srbija u bivšoj Jugoslaviji", kazao je Dodik.

 

Napomenuo je, odgovarajući na novinarsko pitanje, kako ne želi utjecati na to tko su igrači koji će biti s druge strane.

 

"Nemam nikakvu odluku te vrste. Mi hoćemo sa SDA. Ja dolazim da se nešto uradi, ali isto tako mi nećemo čekati da se nešto uradi. Bošnjačka politička elita misli da će netko za njih poredati stvari. Oni moraju voditi računa da moraju biti zadovoljeni etnički principi. Oni trebaju biti zainteresirani za ovu zemlju, a ne za njihovo odlučivanje u ime nas. Potpuno uvažavanje konstitutivnosti naroda. Mi ćemo napraviti adekvatne mjere. Nitko ne treba računati na to da smo mi spremni da propustimo to pitanje", istaknuo je Dodik.

 

Naveo je da ne ide u Predsjedništvo da bi bilo kojem Bošnjaku napravio nešto loše.

 

"Ja nemam problema s bošnjačkim narodom, ja imam problema s bošnjačkom političkom elitom. Ja nisam sretan ni zadovoljan da je u Predsjedništvo izabran gospodin Šefik Džaferović, ali ja ga ne biram. Mene bira srpski narod. A kad je riječ o nekom kasnijem izboru, naša politika će biti autentična, jasna i odgovorna, bez obzira na to tko stoji na drugoj strani", rekao je Dodik.

 

Dodao je da će imati svoju politiku, a ne tuđu.

 

"Nama je svejedno hoće li s druge strane biti Ronaldo ili netko drugi. Mi nećemo prosuđivati tko je važniji, a ko nije važniji. Bosna i Hercegovina je zemlja tri konstitutivna naroda i dva entiteta. Organi se popunjavaju iz nacionalnih i narodnih reprezentacija, bez obzira na to da li se SDA nalazi s druge strane ili ne, jer naša politika neće biti politika podaništva. Ko će biti s druge strane, ja ne znam. Nisam upućen u detalje njihovih odnosa. Ne znam ni brojeve", zaključio je Milorad Dodik.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio