Njemački list tvrdi: Mađarska i Poljska podržati će treći entitet! Oni su uz Hrvate u BiH

Datum objave: 13.11.2018   Broj čitanja: 981
Nijemci ovih dana pišu o opasnoj igri Zagreba, te prozivaju premijera Andreja Plenkovića i predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović jer u Bruxellessu stavljaju na dnevni red problem Hrvata u BiH, odnosno činjenicu da konstitutivni narod koji je u ratu pobijedio ne može izabrati svoje predstavnike u državi koju je utemeljio.
Njemački list tvrdi: Mađarska i Poljska podržati će treći entitet! Oni su uz Hrvate u BiH

 

"Hrvatska je započela diplomatsku ofanzivu u Europskoj uniji, a dio toga je zagovaranje trećeg entiteta što je ideja koja ugrožava opstojnost BiH", piše njemački list TAZ.

 

Tvrde da se zbog toga mnogi ljudi u BiH (Valjda su mislili na političko Sarajevo jer se jedino ono plaši napretka zemlje) "plaše da Hrvatska, kao i Srbija, teži teritorijalnoj podjeli njihove države", te se napominje kako se HDZ sve više razvija u radikalno desnu političku snagu.

 

Njemački list piše i da za podršku hrvatskim snagama u BiH Hrvatska može računati na razumijevanje u Mađarskoj i Poljskoj.

 

S obzirom da je Viktor Orban dosad u svom uredu držao kartu na kojoj su označena područja pod hrvatskim, srpskim i bošnjačkim vodstvom u BiH, možda Nijemci i ne griješe puno. Vrijeme će pokazati.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Podmornica15.11.2018 11:12 sati
    Sta neko oce sa tim sto bi zabranio treci entitet mozda izlaz na more ali nece ici.
  • Danijel14.11.2018 08:30 sati
    Taj njemacki list taz je list slobodnih i amaterskih novinara,i pise upravo ono sto im odgovara. Uostalom zasto hrvati nebi imali svoj entitet,pa stoljecima zive na tim krajevima!
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio