Preminuo je Boro Šimunović: Kad mnogi profesori nisu smjeli biti Hrvati, on je to bio!

Datum objave: 17.11.2018   Broj čitanja: 4131
Ovog poslijepodneva Grude i Hercegovinu dočekala je vijest o smrti Borislava - Bore Šimunovića, profesora matematike i informatike koji je svoj radni vijek proveo u Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama.
Preminuo je Boro Šimunović: Kad mnogi profesori nisu smjeli biti Hrvati, on je to bio!

 

Međutim, uz posao profesora Šimunovića su krasile i brojne druge ljudske kvalitete. U vremenu kada je teško bilo biti Hrvat, u vremenu Jugoslavije, nedjeljom u crkvu svete Katarine u Grudama Boro Šimunović ponosno je išao. Bilo je tada i prijetnji i opomena za Šimunovića, ali on se svog kršćanskog nauka i hrvatskog identiteta nikad nije odrekao.

 

U vremenu demokratskih promjena priključuje se HDZ-u BiH, nastavljajući baštiniti svoj hrvatski svjetonazor u borbi za slobodu. Bio je i jedan od utemeljitelja i vodećih ljudi HSP-a BiH u Grudama.

 

Godine 2012. postaje predsjednik Općinskog vijeća Grude, kada HSP BiH daje podršku Ljubi Grizelju, aktualnom načelniku za vršitelja dužnosti načelnika.

 

 

Ove subote, u 61. godini Boro Šimunović nas je napustio, ali je ostavio neizbrisiv trag u svojim Grudama, u svojoj župi i kompletnoj općini, kao i u svom hrvatskom narodu.

 

Ž.A./Grude.com

Za ovaj članak komentari nisu dopušteni.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio