Žalosno: Vukovarskom krvniku 'Lijepa naša' priznala radni staž u MUP-u Krajine Vukovar

Datum objave: 19.11.2018   Broj čitanja: 1192
Da nema kraja apsurdima u Lijepoj našoj pokazuje i slučaj jednog od pripadnika srpskih okupatorskih snaga u Vukovaru kojem je Hrvatska priznala radni staž za vrijeme rada u 'MUP-u Krajine Vukovar'. Preslik radne knjižice objavio je HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej.
Žalosno: Vukovarskom krvniku 'Lijepa naša' priznala radni staž u MUP-u Krajine Vukovar

 

Tako je dotičnom područni ured Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje u Vukovaru priznao radni staž u trajanju od pet godina, devet mjeseci i 13 radnih dana u razdoblju od 17. 10. 1991. godine do 19. 7. 1997. godine kao pripadniku MUP-a Krajine Vukovar, dakle sve do mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.

 

Culej je u razgovoru za Direktno istaknuo kako je to samo jedan od takvih slučajeva kada se aktivno sudjelovanje u agresiji putem paravojnih srpskih službi priznaje kao radni staž na osnovu koje će agresori od Hrvatske dobiti  mirovinu ili je već primaju. "Na taj način Hrvatska i službeno priznaje da se kod nas zapravo vodio građanski rat", uvjeren je. 

 

Radni staž je Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje priznao i osobama koje su navodno od 1991. pa sve do 2001. godine radile u kombinatu Borovu, iako su u Domovinskom ratu objekti Borova u Vukovaru razoreni,  a proizvodnja se djelomično obnavlja  u tadašnjoj tzv. Republici srpskoj krajini.

 

Pitanje je koliko samo izdvajamo iz proračuna za razne mirovine priznate na nepostojećem radnom stažu, a svakako je vrhunac što se iste isplaćuju i za  'radni staž' koji su pojedinci nakupili u službama tzv. Republike srpske krajine, drugim riječima, hrvatska im država plaća, odnosno svi mi,  za vrijeme koje su proveli aktivno sudjelujući u agresiji na Hrvatsku. 

 

Direktno.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio