Siemens opskrbljuje londonski metro sa stotinu novih vlakova

Datum objave: 20.11.2018   Broj čitanja: 231
Siemens je obećao "značajno poboljšati iskustvo putovanja" sa širim vratima, vagonima otvorenim punom dužinom vlaka i klimatizacijom.
Siemens opskrbljuje londonski metro sa stotinu novih vlakova


Njemački konglomerat Siemens proizvest će gotovo stotinu novih vlakova kako bi zamijenili stoljećima stare vlakove koji prometuju na Piccadilly liniji u londonskom metrou, priopćila je grupa u utorak.

 

- Londonski metro potpisao je ugovor sa Siemens Mobility o dizajniranju i proizvodnji 94 nova vlaka metroa vrijedan oko 1,5 milijardi funti - navodi tvrtka u priopćenju.

 

Isporuka novih vlakova za liniju metroa - koja datira iz 1906. i i čiji je trenutni vozni park napravljen od vozila koja datiraju iz 1970-ih godina - planirana je za 2023.

 

Siemens je obećao "značajno poboljšati iskustvo putovanja" sa širim vratima, vagonima otvorenim punom dužinom vlaka i klimatizacijom. Siemens je objavio u ovoj godini da će tvornica u Gooleu u sjeveroistočnoj Engleskoj, koja zapošljava 950 ljudi, proizvoditi nove vlakove za londonski metro.
Siemens će osigurati rezervne dijelove i održavanje vlakova nakon njihove isporuke. Siemens je potukao konkurente, među kojimna je francuski Alstom - s kojim je u procesu ujedinjenja - kao i kanadski Bombardier i japanski Hitachi.

 

Londonska mreža gradskog prometa u jeku je masivnog procesa modernizacije, s novom "Elizabetanskom" linijom istok -zapad koja će biti otvorena naredne godine nakon deset godina građevinskih radova, prenosi AFP.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ero20.11.2018 17:14 sati
    Jako značajna vijest za Hrvate u Hercegovini i njihov ekonomski napredak
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio