Semafor spriječio tragediju u najprometnijoj ulici u Rijeci

Datum objave: 22.11.2018   Broj čitanja: 297
Urušio se dio pročelja zgrade u rekonstrukciji, srušio skelu te pao na Adamićevu ulicu u središtu Rijeke. Iako je riječ o najprometnijoj ulici u gradu nije bilo ozlijeđenih.
Semafor spriječio tragediju u najprometnijoj ulici u Rijeci


Urušilo se nekoliko četvornih metara pročelja na trećoj etaži zgrade bivše pošte, koja je u prenamjeni u robnu kuću. Investitor je tvrtka TIM Nekretnine, a izvođač radova Kamgrad, prenosi HRT.

 

Materijal je povukao za sobom dio građevinske skele te pao na pločnik i jedan trak ulice.

 

Građani koji su se zatekli na mjestu događaja kažu kako u trenutku urušavanja, oko 13 sati, u tom dijelu ulice nije bilo nijednog vozila niti pješaka, a na samo dvadesetak metara udaljenosti je autobus gradskog prijevoza stajao na crvenom svjetlu na semaforu.

 

Od riječkih vatrogasaca neslužbeno se doznaje kako je zasad prioritet osigurati da nitko ne prilazi tom dijelu ulice, jer postoji velika mogućnost da padne i ostatak skele. Nakon pregleda mjesta događaja utvrdit će se na koji način se može ukloniti skela.

 

Dodatna opasnost je u tome što je ulica relativno uska, širine dva prometna traka, a skela seže do vrha četveroetažne zgrade, pa bi nekontroliranim padom vjerojatno oštetila zgradu s druge strane ulice. Na mjestu događaja je desetak vatrogasaca i policijski službenici.

 

Promet tim dijelom Adamićeve ulice je odmah po događaju blokiran, pa su nastale velike prometne gužve u Rijeci.
 FOTO/VIDEO: 24sata.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio