LASTA PONOVO LETI Lastini proizvodi stigli na police trgovina

Datum objave: 25.11.2018   Broj čitanja: 750
Kokos keksi i čajni kolutići, proizvodi čapljinske tvornice keksa i vafla ''Lasta'', stigli su na police trgovina.
LASTA PONOVO LETI Lastini proizvodi stigli na police trgovina

 

Naime, ova dva proizvoda izašla su proteklih dana sa trake tvornice u stečaju u koju je na radna mjesta vraćeno 25 radnika, koji su krenuli sa proizvodnjom jednostavnih prizvoda, koji su već našli svoj put do trgovina.
Čapljinci koje smo zatekli da u trgovinama svoga grada kupuju ove proizvode ističu da oni ne zaostaju za svojom ranijom, dobro znanom kvalitetom.

 

Uskoro stižu i krem štapići
Iz ''Laste'' smo doznali kako se u trgovinama uskoro može očekivati šira paleta proizvoda te kako će do kraja godine na police stići i dobro znani krem štapići, doznaje Al Jazeera Balkans. Ipak, za proizvodnju su jako važni ljudi. ''Ima ljudi koji znaju kako treba pokrenuti stroj, kako treba pripremiti sirovine, kako izmješati zamjese...Kad je izašao prvi keks, kad smo ga spakirali i stavili u transportnu kutiju, bilo je i olakšanje i oduševljenje, a bili smo i jako sretni'', kaže za Al Jazeeru tehnologinja u ''Lasti'' Bosa Šutalo. Oni radnici koji su već vraćeni na radna mjesta presretni su zbog činjenice da su se vratili u ''Lastu'', a vjeruju i uspjeh kompanije u budućnosti.

 

Na posao se pozivaju stari radnici, a trenutno ih je zaposleno 25, dok će se širenjem proizvodnje broj radnika popeti na 150 KM.

 

''Lasta'' ponovno leti
''Lasta'' je u najboljim danima upošljavala 1.000 ljudi, a pred gašenje 10 puta manje. Ugušila se u dugovima koji su dosezali i do 7 milijuna eura. Većinski vlasnik ''Zvečevo'' teško je mogao pomoći jer je i sam upao u probleme zbog pada koncerna Agrokor. ''Lasta'' je otišla tiho, ali pokazalo se, ne zauvijek.
Početkom godine imovina čapljinske ''Laste'', tvornice keksa i vafla, pokušavala se prodati na aukciji, kako bi se namirio dug vjerovnika. Rasprodaja je zaustavljena pokretanjem stečaja. Suprotno svim očekivanjima, nakon dvije godine od gašenja poduzeća, pogoni su oživjeli.

 

Oživjeti ''Lastu odlučila je uz suglasnost vjerovnika stečajna upraviteljica Behrija Huseinbegović, koja iza sebe ima još pet poduzeća podignutih uz mrtvila. Vjeruje kaže u rad i proizvodnju.'' ''Fabrika koja je u procesu proizvodnje vrijedi puno više nego ona koja ne radi i gdje su mašine staro željezo'', rekla je za Al Jazeeru Huseinbegović.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio