Hvala Komšiću! U Njemačkoj otvoren velik broj radnih mjesta za bh. građane

Datum objave: 26.11.2018   Broj čitanja: 368
U Njemačkoj se dodatno povećala potreba za kvalificiranim radnicima u tzv. prirodno-tehničkim zanimanjima, a nedostatak radnika u području prirodnih znanosti i tehnologije dostigao je novi rekord, objavio je u ponedjeljak Institut za njemačko gospodarstvo iz Koelna (IW).
Hvala Komšiću! U Njemačkoj otvoren velik broj radnih mjesta za bh. građane


"Njemačkim poduzećima je u listopadu nedostajalo 337.900 radnika u područjima matematike, informatike, prirodnih znanosti i tehnike, što je rekordna vrijednost i porast od šest posto u usporedbi s listopadom 2017.", proizlazi iz studije IW-a objavljene u ponedjeljak.

 

Stručnjaci se slažu da drastičan manjak neće biti moguće pokriti isključivo uvozom radne snage, nego je potrebno ulaganje dodatnih napora u obrazovne programe.

 

Ukupno je u Njemačkoj u studenom bilo nepopunjeno 1,24 milijuna radnih mjesta, što je najviša ikad zabilježena vrijednost u Njemačkoj, prenosi Hina.

 

Kao što je počeo svoj prvi i drugi mandat, a to je nesposobnošću da zadrži ljude u BiH, Željko Komšić tradicionalno tako kreće i s trećim mandatom.

 

Od siječnja 2019. godine svi radnici koji žele raditi iz BiH moći će pronaći posao u Njemačkoj, a vize neće biti potrebne što će itekako olakšati Bošnjacima da krenu put zapada. Iako je Veleposlanstvo Njemačke demantiralo novi useljenički zakon, vjerojatnije je da je to ksenofobija koja u Nijemcima prevladava od ranijih vremena, negoli činjenice.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja27.11.2018 06:32 sati
    U boj uboj za narod svoj iž njemačke .aj ovdi budi junak pa živi iradi .malo morgen.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio