Meggle u velikom padu nakon sankcija Kosova

Datum objave: 28.11.2018   Broj čitanja: 493
Slučaj kosovskih taksi priča je s političkom pozadinom, koja se lomi preko leđa gospodarstvenika. Sankcija nisu pošteđeni ni domaći proizvođački s područja USŽ.
Meggle u velikom padu nakon sankcija Kosova

 

Uz ionako teške uvjete u kojima rade, jer kako tvrde, vlastita država im nerijetko nanosi više štete nego koristi, sada su izloženi blokadama izvoza na Kosovo, iako s pričom koja je u pozadini, nemaju ništa. Apel nadležnim institucijama da što skorije postignu dogovor i odblokiraju tržište.

Na Kosovo ne voze ni kamioni Pivovare Bihać. Godinama je menadžment istraživao ovo tržište. Uz nepovratno vrijeme, uložili trud i novac. Posao je konačno krenuo - no nije potrajao.

"Otišli smo s izvozom od ovog ljeta nekih deset tisuća litara piva, i par puta više bezalkoholnih proizvoda Lipa, koje proizvodimo, i dosta je to dobro krenulo. Bili smo već na sljedećoj narudžbi upravo u razmatranju da se pošalje prema dolje kada su uvedene ove takse", istakao je Edin Ibrahimpašić, direktor Pivovare Bihać.

 

Među oštećenima su brojni proizvođači. "Prije svega to je izvoz mlijeka i naša mljekara Meggle ovdje, podacima kojim mi raspolažemo radilo se o godišnjem izvozu otprilike od oko pet milijuna maraka što je vrlo značajno za poslovanje ove tvrtke i upravo zbog toga se mi nadamo da ova situacija neće potrajati jako dugo", kazao je Enes Ružnić, predsjednik Privredne komore USŽ.

 

N1 televizija/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio