Sto godina od utemeljenja tamnice Hrvata: Na današnji dan stvorena je Jugoslavija

Datum objave: 01.12.2018   Broj čitanja: 307
Na današnji dan prije sto godina utemeljena je Kraljevina Srba, Hrvata i Slovenaca (Prva Jugoslavija), koja se od 1929. godine zove kraljevina Jugoslavija, pod čijom zastavom su počinjeni stravični ratni zločini, nezamislivi u demokratskom društvu.
Sto godina od utemeljenja tamnice Hrvata: Na današnji dan stvorena je Jugoslavija

 

Kako je i nastala na bezboštvu i lažnom bratstvu i jedinstvu tako se i raspala, krvlju je ugušena 90-ih godina.

 

Na današnji dan u Beogradu, sakupila se svita s prijestolonasljednikom Aleksandrom na čelu, a izaslanstvo iz Zagreba predvodio je Ante Pavelić "Zubar". Tog dana ujedinjuje se država Slovenaca, Hrvata i Srba sa Srbijom i Crnom Gorom u jedinstvenu državu, a vladar te države postaje kralj Petar I, odnosno regent Aleksandar Karađorđević.

 

Aleksandar je u ime kralja Petra I i rekao da će obrazovati vladu koja će biti odgovorna narodnom predstavništvu i čiji će prvi i najvažniji zadatak biti utvrđivanje državnih granica u skladu s etnografskim načelima.

 

Godine, 1928. u državi bez budućnosti organiziran je atentat na prvaka HSS-a Stjepana Radića, najjaču oporbu omražene države. Nakon atentata na Stjepana Radića koji je podlegao ranjavanju i druge zastupnike HSS-a, Jugoslaveni su iskoristili stanje nemira te 1929. godine uspostavili otvorenu Šestosiječanjsku diktaturu kralja Aleksandra I. Karađorđevića, sa suspenzijom Ustava, raspuštanjem Narodne skupštine i zabranom političkih stranaka. Tada se mijenja i ime države u Kraljevinu Jugoslaviju.

 

Omražena Jugoslavija prvi put će biti uništena 1941. godine kojoj je prethodilo utemeljenje Banovine Hrvatske 1939.

 

Godine 1941. osniva se NDH, na čelu s Antom Pavelićem. Jugoslavija je bila nesposobna, financijski nefunkcionalna i neželjena zemlja stoga se Hrvati i današnji Bošnjaci ujedinjuju. Jugoslavija se raspala, velikosrpska hegemonija je ugušena, a napustili su je svi, i dvor i vlada. Međutim, pogrešno svrstavanje novoosnovane NDH na stranu zločinca Adolfa Hitlera i nacističke Njemačke, zločini i represivni sustav doveli su do sloma NDH 1945. godine.

 

Jugoslavija se vraća nakon stravičnih zločina počinjenih pod njenom zastavom, a na njeno čelo staje Josip Broz Tito. Hrvati prolaze križni put Bleiburga, a o kakvom se pokolju radilo potvrđuje činjenica da je i danas demografska slika Hrvata negativna zbog brojnih stratišta Hrvata koje su nenaoružane ubijali na zvijerske načine zloglasni partizani.

 

Iako se danas proturaju priče kako se u vrijeme Jugoslavije bolje živjelo, a u vrijeme Tita blagostanje za radnika radi se o lažima onih koji bi je opet voljeli vidjeti na papiru. - Pokušaj da se uvede blagostanje i komunistički „raj na zemlji“ u Jugoslaviji jest velika iluzija, te činjenica da je to učinjeno na račun budućih generacija koje su platile račune goleme neefikasne privrede, oduzimanja zemljišta i privatne imovine, intervencionističke i dogovorne politike najčešće sa režimima sličnih diktatura kao što je SSSR i njegovi sateliti, afričke diktature, azijske zemlje i općenito sve zemlje koje nisu pripadale slobodnom svijetu - piše prof. Predrag Rajšić sa sveučilišta Guelph u Ontariju, Kanada.

 

 Već 80-ih godina prošlog stoljeća kreće slom Jugoslavije. Nakon što je Tito umro, njegovi sljedbenici postaju svjesni problema u koje ih je diktator uvalio. Isključuje se struja kućanstvima, zabranjuje vožnja zbog nedostatka benzina, nema šećera, ulja, kave, crnog kruha, wc papira, ženskih uložaka...Tiskale su se novčanice koje su u samo 24 sata gubile na vrijednosti zbog galopirajuće inflacije.Ono jedino što je Tito znao bilo je dizati kredite da bi njemu i njegovom režimu bilo za života dobro, za buduće generacije nije mario.Jugoslavija je bila treća zemlja na svijetu koja je oduzimala zemlju ljudima, nakon SSSR-a i Mongolije. To dovoljno govori o navodnom blagostanju koje jugonostalgičari proturaju.Jugoslavija je 1991. godinu dočekala s oko 20 milijardi dolara duga. Da je opstala taj dug bi danas iznosio 6 tisuća milijardi dolara duga i to je pokazatelj nesposobnosti komunističke države.

 

Jugoslavija je bila tamnica Hrvata!Srećom, raspala se. Na čelo Hrvata nakon raspada Jugoslavije dolazi dr. Franjo Tuđman, dok predsjednik Hrvata u BiH postaje mr. Mate Boban.Danas, putem Jugoslavije ide Bosna i Hercegovina koja preko Željka Komšića želi stvoriti unitarističku državu, centraliziranu u kojoj će zabraniti izjašnjavanje njenim narodima. Unatoč tome, što Željko Komšić prijeti Hrvatima da se ne miješaju u ovu državu, Hrvatska je svjesna da je svaki plamen u BiH zahvatio susjedstvo pa i svijet stoga vrijedi pripaziti. Željko Komšić dosad je uistinu kao njegov uzor Tito, zemlju je jednom gurnuo u recesiju, a drugi put pokrenuo je val iseljavanja. To se događalo i u Titovo vrijeme samo što je vladao medijski i svaki drugi mrak pa se o tome nije ništa znalo.

 

Ne ponovilo se...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio