Marina Pendeš je izgubila povjerenje Hrvata u BiH! Njene izjave su zapaljive

Datum objave: 02.12.2018   Broj čitanja: 675
Postoji izreka od samo dvije riječi, ali poučna i ona kaže kako pametan šuti. Međutim u BiH je to rijetkost. Sad je li do nedostatka pametnih ili je nešto drugo u pozadini prosuđujte sami.
Marina Pendeš je izgubila povjerenje Hrvata u BiH! Njene izjave su zapaljive

 

Marina Pendeš, ministrica obrane BiH, koliko god ona tvrdila suprotno, pokorila se Željku Komšiću, nelegitimnom članu Predsjedništva BiH i pokorno uz njega hodala povodom Dana Oružanih snaga BiH.

 

U obrazlaganju svog hoda za Komšića za Dnevnik.ba Marina Pendeš je još jednom potvrdila da nije sposoban kadar koji će služiti Hrvatima u BiH i zalagati se za njih, već da je dužnosnica kojoj je ipak važnije inkasirati svaki mjesec od 4.500 do 4.900 KM nego se istinski zalagati za prava Hrvata.

 

“Znači li to da bi se svi Hrvati iz institucija u Sarajevu trebali povući i odustati od borbe za potpunu jednakopravnost? Smatram da to nije nikakvo rješenje. Bitka za ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH traje u Sarajevu i samo se tamo može dobiti, a ne s nekih udaljenih i sigurnih pozicija”, kazala je Pendeš.

 

Ne znamo kome ministrica od par tisuća maraka mjesečno spočitava da se s udaljenih i sigurnih pozicija bore za poziciju Hrvata u BiH. Možda onima koji ne mogu mjesečno zaraditi ni tisuću maraka, ali nisu se spremni nikome pokoriti, a pogotovo ne Željku Komšiću uz kojeg je Marina Pendeš u Sarajevu itekako zaštićena. 

 

Šalje li možda Marina Pendeš ovim poruku prvom čovjeku HRVATA U BIH Draganu Čoviću kako se on ne bori za prava Hrvata u BiH zato što je u Mostaru i zato što nije došao na prisegu u Predsjedništvo u kojem je još jednom ustoličen nelegitimni Željko Komšić?

 

Također, u trenucima dok LEGITIMNI HRVATSKI PREDSTAVNICI govore o tome da nema formiranja vlasti dok se ne izmjeni Izborni zakon Marina Pendeš priča o tome kako blokade ništa dobro nisu donijele! Upravo i zbog ovakvih političara i stalnih popuštanja Hrvati u BiH su danas tu gdje jesu i nije dobra poruka Hrvatima da se ovakve osobe nalaze na bilo kakvim funkcijama. Na kraju krajeva, još jednom izjavom kojom je u usta uzela napaćenu Srednju Bosnu potvrdila je da je spremna raditi podjele među Hrvatima Hercegovine i Bosne, unatoč tome što je svaki Hrvat jednako vrijedan. Ovakva vrsta političara spremna je na sve u borbi za funkciju.

 

Molimo ubuduće Marinu Pendeš da napaćenu Srednju Bosnu ne uzima u usta jer ipak preostali Hrvati u njenom Travniku nisu te sreće da imaju od 4.500 maraka plaću pa naviše. Oni se bore za goli opstanak, bez političkih funkcija, a opet nisu spremni hodati uz Željka Komšića.

 

Pošto će HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor formirati vlast na državnoj razini, zbog Hrvata u BiH važno je da Marina Pendeš više ne bude na funkciji ministrice.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio