Fra Bernard Marić: Važno je da se bavimo sobom i zađemo u svoj unutarnji svijet

Datum objave: 02.12.2018   Broj čitanja: 1130
Prva je nedjelja došašća. U domovima u kojima žive Hrvati upaljene su adventske svijeće. Vrijeme je priprave za Božić.
Fra Bernard Marić: Važno je da se bavimo sobom i zađemo u svoj unutarnji svijet

 

U crkvi svete Katarine u Grudama središnju svetu misu u prepunoj crkvi predvodio je fra Bernard Marić. Govoreći o ljudskim pogreškama fra Bernard je istaknuo čovjekov pad kojem se mora oduprijeti. - Postoji grijeh kad čovjek izgubi poštovanje prema sebi i takav grijeh čovjeka razara na najgori mogući način. Potrebno je da osoba razgovara sa sobom i nastoji ostvariti takvu unutarnju suradnju da bi takav grijeh bio pobijeđen - istaknuo je fra Bernard.

 

Kazao je da nas današnje evenđelje upozorava na to da golemi dio pozornosti usmjeravamo na izvanjski svijet, što nije nikakvo rješenje. - Mi zaboravljamo sebe, sa sobom ne razgovaramo, ne ulazimo u one tajanstvene dubine svog vlastitog bića, gdje se na najdublji način susreće čovjekov stvoritelj i zato nije ništa čudno što je naša pozornost pogrešno raspoređena. Mi o svemu znamo više nego o sebi - istaknuo je fra Bernard Marić.

 

Naglasio je važnost toga da se bavimo sobom. - Baviti se sobom znači upotrijebiti slobodu i zaći u svoj unutarnji svijet, tada nastaju učinci - istaknuo je fra Marić.

 

 

Od ponedjeljka u 6:00 u Grudama počinju svete mise zornice.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio