Veliki ZLATKO: Grlio je bolesnu djecu, zaplakao, čitao im slikovnicu...

Datum objave: 05.12.2018   Broj čitanja: 524
Čim je otvorio slikovnicu i počeo čitati, svi su umukli. Nakon što je završio, pružili su ručice prema njemu i imali samo jednu želju: zagrliti ga.
Veliki ZLATKO: Grlio je bolesnu djecu, zaplakao, čitao im slikovnicu...

 

Mališanima oboljelim od opake spinalne mišićne atrofije u srijedu se u KBC-u Zagreb želja ostvarila. Hrvatski izbornik Zlatko Dalić, zagrlio je svakog od njih, fotografirao se s njima, potpisao na majicu, šapnuo im utješnu riječ na uho, ohrabrivao roditelje djece. U jednom je trenu i zaplakao.

 

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije odazvao se na poziv udruge Kolibrići u kojoj su roditelji vitalno ugrožene djece.

 

- Nisam dvojio niti sekunde kada su me nazvali i uvijek ću biti na raspolaganju ako me zatrebaju. Mislim da je na svima nama, na cijelom društvu da ukažemo na probleme s kojima se ova djeca i njihovi roditelji susreću. Garantiram vam da ćemo hrvatski nogometni reprezentativci i ja biti dio vaše priče. Bit će mi drago ako vas danas budem barem malo razveselio - rekao je Dalić 

 

Malim pacijentima na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb došao je pročitati slikovnicu 'Zlatkov dan za igru' u kojoj je glavni lik zebra Zlatko. Slikovnica je okosnica programa 'Zlatkov dan sa SMA' kojeg su osmislili udruga Kolibrići sa KBC-om Zagreb, Klinikom za dječje bolesti Zagreb i KBC-om Split, a sve kako bi podigli svijest javnosti o spinalnoj mišićnoj atrofiji. Slikovnicu koju je izdala tvrtka Biogen, Zlatku su pomogle pročitati i tete pričalice koje inače čitaju djeci u bolnicama. Čim je došao Dalićev red da pročita svoj dio, mališani su prasnuli u smijeh. 

 

- Danas mi napravi irokezu, mama! - pročitao je izbornik, potpuno se unijevši u lik zebre Zlatka. Tako je djeci malo po malo, do kraja pročitao knjigu o zebri koja boluje o SMA, a koja je napisana na zanimljiv i njima prilagođen način.

 

Na kraju je šarene slikovnice poklonio malim pacijentima uz plišane zebre koje su ih posebno oduševile.

 

24sata

Veliki ZLATKO: Grlio je bolesnu djecu, zaplakao, čitao im slikovnicu...
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio