Ministrica Pendeš se ispričala: Nikad mi nije bila namjera povrijediti svoj narod

Datum objave: 06.12.2018   Broj čitanja: 435
Povodom različitih komentara o sudjelovanju ministrice obrane Marine Pendeš na proslavi obljetnice Oružanih snaga BiH, čiji je sastavni dio i Gardijska pukovnija, koja baštini tradiciju Hrvatskog vijeća obrane i hrvatskog naroda, ministrica je poslala priopćenje.
Ministrica Pendeš se ispričala: Nikad mi nije bila namjera povrijediti svoj narod

 

"Kao ministrica obrane svojim sam djelovanjem pomogla razvoju i napredovanju OS BiH, ali i očuvanju identiteta hrvatske sastavnice Oružanih snaga BiH. O tome što je rađeno u OS BiH i ministarstvu obrane svjedoči i poziv NATO-a da se za BiH aktivira Akcijski plan za članstvo. 

 

Na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH, kao i ranijih godina, bili su generali, časnici i vojnici Hrvati zajedno sa svojim kolegama, pripadnicima OS BiH. Nazočnost Željka Komšića na istoj proslavi izvan je mojih kompetencija i ovlasti. Moje stajalište o njemu i načinu njegovog izbora od ranije je poznato i nema nikakvog razloga da se mijenja. Pokušaji da mi se nabaci etiketa "izdajnika" zato što sam sudjelovala u svečanom postroju s nelegitimnim članom BiH Predsjedništva u potpunosti odbacujem.

 

Tamo sam bila svih ovih godina kako bi potvrdila  hrvatski identitet u Oružanim snagama BiH koji nam se pokušava osporiti na brojnim razinama. Nikada nisam bježala od odgovornosti. Ova politička bitka može se samo dobiti proaktivnim radom i promjenama, pa tako i promjenama koje će omogućiti da hrvatski narod bira svoje političke predstavnike.


Na koncu mogu samo kazati da mi je žao ako sam svojom nazočnošću na ceremoniji obilježavanja Dana OS BiH na bilo koji način povrijedila osjećaje pripadnika svoga naroda, što mi nikada nije i neće biti namjera.“

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio