LJUBUŠKI: Spriječeno kriumičarenje migranata

Datum objave: 06.12.2018   Broj čitanja: 484
O ovom događaju izvješten je dežurni težitelj Tužiteljstva BiH..
LJUBUŠKI: Spriječeno kriumičarenje migranata

 

Dana 05.12.2018. godine oko 18,30 sati policijski službenici PU Ljubuški su radeći po zavedenoj akciji od strane Uprave policije MUP-a ŽZH pod nazivom "MIGRANT" u mjestu Šipovača, općina Ljubuški, zatekli Taxi vozilo marke ,,BMW" BiH reg. oznaka u kojem se nalazile četiri muške osobe. priopćeno je iz MUP-a ŽZH.

 

Policijski službenici su utvrdili da je M.K. (57) iz Mostara upravljao naprijed navedenim vozilom a u vozilu su se nalazila tri strana državljanina, od toga dva državljana Islamske Republike Irana i jedan državljanin Islamske Republike Irak. Navedeni kod sebe nisu imali nikakve dokumente a posjedovali su potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil. Osumnjičeni M.K je lišen slobode te je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

 

O ovom događaju izvješten je dežurni težitelj Tužiteljstva BiH, koji je naložio da se protiv M.K. nakon provedene kriminalističke obrade podnese Izvješće zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela Krijumičarenja ljudi iz čl. 189. st. 1. KZ BiH.

 

Dodajmo ovom da su u mjesecu studenom, prema policijskim izvještajima Halo 122 u Zapadnohercegovačkoj županiji policajci zatekli 94 migranta.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio