Humanitarni rad župe Grude: Vjernici i franjevci pomažu tisuću potrebitih u Sarajevu

Datum objave: 08.12.2018   Broj čitanja: 453
Župa Grude zajedno sa svojim franjevcima fra Stankom Pavlovićem, fra Bernardom Marićem i fra Antom Šaravanjom nastavlja humanitarno djelovati i u ovom božićnom vremenu.
Humanitarni rad župe Grude: Vjernici i franjevci pomažu tisuću potrebitih u Sarajevu

 

Kao i u vremenu ranijih blagdana pomoći će se potrebitima, a prema riječima fra Stanka Pavlovića donacija u hrani i novcu ide za potrebite Hrvate u Sarajevu, socijalno ugrožene obitelji i obitelji korisnika pučkih kuhinja "Kruh svetog Ante".

 

U prepunoj crkvi, na svetoj misi zornici ovog jutra prikupljana su i sredstva kako bi im se pomoglo.

 

HKO “Kruh sv. Ante” preko pučkih kuhinja (dvije u Sarajevu i jedna u Varešu) i “Jela na kotačima” pruža dnevno topli obrok i pola kilograma kruha za oko 1.000 osoba.

 

Ova dobrotvorna ustanova nastala je iz franjevačkog osjećaja prema bratu čovjeku i brige za ljude u potrebama, kako duhovnik tako i materijalnim.

 

Još ovog vikenda oni koji žele mogu doći i predati svoju donaciju u hrani ili novcu, a onda će u sljedećem tjednu grudski župnik fra Stanko Pavlović uručiti prikupljeno.

 

Iz Župe Grude zahvaljuju se svim donatorima, među kojima su i brojni iz susjednih župa koji su osjetili potrebu da pomognu bratu čovjeku u nevolji.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio