ZLATNI STUDENT Dobitnik rektorove nagrade za šport

Datum objave: 09.12.2018   Broj čitanja: 617
Samo studiozan i kontinuiran rad dovode do plodonosnih rezultata.
ZLATNI STUDENT Dobitnik rektorove nagrade za šport


Ivan Klepić student je četvrte godine preddiplomskog studija Eknomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Za svoj rad i trud dobio je preko 100 raznih medalja i odličja. Nosi i titulu prvaka Europe u karateu u teškoj kategoriji.

 

Njegova priča počinje još od malih nogu. Naime, karateom se počeo baviti od svoje treće godine u kojem se zadržao zbog obiteljske tradicije. Punu podršku ima od oca Miroslava i strica Zdenka Klepića koji su bili aktivni natjecatelji još pod zastavom bivše države. Njegov otac Miroslav trener je u SKK Neretva Mostar i izbornik je reprezentacije BiH, dok je stric predsjednik Kluba i član predsjedništva Karate saveza BIH. Ivan je aktivno u dvorani preko 20 godina. Sama karijera u borbama je počela s 12 godina života, da je pokazao svoj talent kroz šport dokazuju medalje, nagrade i odličja s regionalnih, lokalnih i državnih natjecanja kao i titula prvaka Europe u teškoj kategoriji (+84 kg) koja je po mnogočemu povijesni rezultat za kompletan sport u BIH. Reprezentativac je BIH, a prije nekoliko dana ovaj Mostarac primio je nagradu za najboljeg sportaša u BIH odlukom Olimpijskog odbora.

 

„Rektorova nagrada za sport je prvo priznanje takve vrste i zaista sam sretan što je Sveučilište priznalo moj rad“, kazao je Ivan Klepić.

 

U pripremama za drugi dio sezone očekuju ga naporan rad i odricanja. Njegov jedan radni dan sastoji se od min. 2 treninga, odnosno 4-5 h treniranja . Od dalekih destinacija koje je posjetio zbog turnira u ovoj godini su; Pariz( Francuska), Guadalajara, Madrid( Španjolska), Rotterdam( Nizozemska), Dubai ( UAE), Salzburg (Austria), Berlin (Njemačka), Tokyo( Japan). U 2019 godini očekuju ge kvalifikacije za OI u BIH, nada se te će se potpuno posvetiti dohvatiti normu i donijeti prvu medalju s OI kao i tome da će do ljeta položiti ispite i diplomirati, izjavio je Klepić.

 

Mladima je poručio kako se raditi mora čak, i kada nam se iz raznoraznih razloga ne da , jer sve je to mala cijena koju treba platiti za osjećaj ponosa koji nas ispunjava kada postignemo nešto veliko. Nekada je zaista teško odlučiti se što je u današnjoj situaciji prioritet , ali kako on kaže to život čini dinamičnim, i ako odluka nekada nije ispravna , važno se nakon pada ustati i raditi još jače.

 

Blaženka Akmadžić/Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio