DHMZ: Snijeg od četvrtka u UNUTRAŠNJOSTI DALMACIJE

Datum objave: 09.12.2018   Broj čitanja: 906
U ponedjeljak će još biti relativno toplo, na Jadranu uz mjestimice jaku buru, zatim sve hladnije, a osim temperature i vjetra zimskom će ugođaju tijekom tjedna sve češće pridonositi i snijeg, osobito na kopnu.
DHMZ: Snijeg od četvrtka u UNUTRAŠNJOSTI DALMACIJE

 

Objavili su to u prognozi u središnjem Dnevniku HTV-a stručnjaci iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.


I dok će u ponedjeljak temepratura na kopnu biti oko osam-devet stupnjeva iznad nule, a na moru i do plus 15, od utorka bi svaki dan trebalo biti sve hladnije, tvrde u DHMZ-u.


A osjetnije oborine stižu u četvrtak: snijeg prvo u Lici i unutrašnjosti Dalmacije, a zatim se od petka vjerojatnost snijega znatno povećava i u ostalim krajevima, pri čemu se ne smije isključiti mogućnost i većih količina, kažu naši prognostičari. Jutra hladna uz mraz i maglu, a i dnevna temperatura u padu, osobito prema kraju tjedna, uz sjeveroistočni vjetar.Na Jadranu do srijede uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz slabljenje bure. U četvrtak jače naoblačenje s kišom, osobito u Dalmaciji, a bura i istočnjak će jačati, pa snježne pahulje mogu donositi i na obalu. Od petka je velika vjerojatnost oborina duž cijele obale, ponegdje su moguće i obilnije padavine. Temperatura zraka u postupnom padu, pa će hladno biti i na Jadranu.

 

Foto:Arhiv Grude.com 2012.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio