Franjo Tuđman, in memoriam: Živio si ti za to, sveto tlo Hrvatsko

Datum objave: 10.12.2018   Broj čitanja: 553
Vijest koja se u petak 10. prosinca 1999. godine, u 23.15 sati, prolomila eterom i došla do uha brojnih slušatelja tek će u godinama koje slijede dobiti na snazi, a danas 19 godina poslije osjeti se koliko Franjo Tuđman nedostaje današnjem društvu.
Franjo Tuđman, in memoriam: Živio si ti za to, sveto tlo Hrvatsko

 

Od smrti Franje Tuđmana Hrvatska nema istinskog lidera. Nakon njega na čelu države bila su dvojica jugokomunista, a tek se dolaskom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović počela vraćati slika o Hrvatskoj državi, ponosnoj i lijepoj ko u snovima, međutim posla je još puno.

 

Da je Franjo Tuđman poživio sigurno ne bi bilo niti majorizacije niti sustavnog uništavanja vrijednosti Hrvata s obje strane granice. Tuđman je bio lider, čvrst i nesalomljiv koji je bio spreman ići do kraja kada je u pitanju opstojnost svog hrvatskog naroda, za razliku od jednog od najvećih izdajnika Hrvata, njegovog nasljednika Stipe Mesića.

 

Najveće povjerenje prvi predsjednik Hrvata imao je u Gojka Šuška, ratnog ministra obrane Republike Hrvatske, rođenog Širokobriježanina. Hercegovcima je Tuđman uvijek vjerovao, a oni mu nikad nisu okrenuli leđa, piše portal Grude.com.

 

Danas će u 17.00 sati u crkvi svetog Franje u Čapljini biti služena sveta misa za prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana, a hercegovackiportal.com piše da će na njoj nastupiti i veliki župni zbog svetog Franje.

 

Biti će ovo prilika za prisjećanje na sve preminule, poginule i nestale hrvatske branitelje.

 

Jutros se na svetim misama, u velikom broju župa molilo za dušu pokojnog predsjednika Tuđmana i svih časnih hrvatskih vitezova.

 

I kao što pjesma kaže: E FRANINA, ko planina, živio si ti za to, sveto tlo HRVATSKO...

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Herc10.12.2018 09:14 sati
    Tako nas obozavao dok smo mu trebali. Kasnije ko vas j***, potpisao da nas ostavi s balijama a znao je sta potpisiva
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio