Legendarni Sijerković: Mudrost vezana za zaštitnicu Gruda bila mu je među omiljenima

Datum objave: 11.12.2018   Broj čitanja: 289
Bio je dobri duh informativne redakcije Dnevnika Nove TV, u koju je uvijek unosio vedrinu i dobro raspoloženje. Krasili su ga nezaustavljiva energija i entuzijazam.
Legendarni Sijerković: Mudrost vezana za zaštitnicu Gruda bila mu je među omiljenima

 

Jedna od njegovih odlika po kojima je postao svima prepoznatljiv bila je sklonost anegdotama i pošalicama, zbog kojih su mnogi s veseljem očekivali njegove prognoze. Nerijetko bi ih završavao i narodnim mudrostima, među kojima je i danas svima poznata "Sveta Kata, snig na vrata", koja mu je bila među omiljenima.

 

Bio je i strastveni gljivar, nerijetko je vikende provodio duboko u šumi, a svoju je strast prema meteorologiji prenio i u niz knjiga koje je napisao, među kojima su primjerice i "Pučko vremenoslovlje", "Hrvatski vremenarij" i "Bura goropadnica" te četiri dječje slikovnice u kojima je meteorologiju pokušao približiti najmlađima.

 

Omiljeni hrvatski meteorolog zajedno s kolegama na Novoj TV osmislio je i novi koncept vremenske prognoze, onaj bliži svakodnevnom životu i malom čovjeku.

 

"Mi smo na Novoj TV pokušali kreirati novu vrstu vremenskog izvještaja, rekao bih, stručno-popularnog. Uz sve one važne informativne stvari, mi na neki način prognozu želimo učiniti pitkom", rekao je Sijerković još 2010. godine.

 

Profesor Sijerković svoje vremenske prognoze nije završavao bez sebi svojstvenog potpisa u obliku narodnih mudrosti. Time je postao, a sad i ostao, jedinstveni meteorolog u Hrvatskoj, pa i šire. Želja mu je bila to kulturno nasljeđe približiti gledateljima.

 

"Volim to kulturno nasljeđe naših predaka i na neki način upoznajem druge s time. Nadam se da će i drugi to zavoljeti kao i ja", pojasnio je Sijerković.

 

Milan Sijerković iza sebe ostavlja golemo nasljeđe. Doista je malo reći da će njegova vedrina, profesionalnost i mudrost nedostajati svima, a ponajviše ljudima na koje je ostavio neizbrisiv trag, od kolega s Nove TV, preko onih u drugim medijima, na sveučilištu pa do građana u čije je domove uvijek unosio dašak vedrine, bez obzira na lijepo ili ružno vrijeme u prognozi.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio