Teroristički napad u Strasbourgu, dvoje ubijenih, 11 osoba kritično

Datum objave: 11.12.2018   Broj čitanja: 501
Došlo je do pucnjave u Strasbourgu, u blizini Božićnog sajma. Dvije osobe su poginule, a jedanaest osoba je u kritičnom stanju nakon pucnjave do koje je došlo u centru Strasbourga, javljaju AP i AFP. Informaciju je potvrdio ministar unutarnjih poslova.
Teroristički napad u Strasbourgu, dvoje ubijenih, 11 osoba kritično

 

Kako javlja BBC, prestali su voziti tramvaji, a područje u kojemu je došlo do pucnjave je ograđeno.

 

AFP pak dodaje kako je napadač identificiran, ali da je i dalje u bijegu. Reuters dodaje kako je napadač koji je od ranije poznat policiji, a sumnja se da se radi o terorističkom napadu.

 

AFP javlja kako je protuteroristička jedinica preuzela istragu ovog napada. Osim toga, agencije DPA i AFP javljaju kako je policija pucala na napadača te kako je on uzvratio vatru. Policija je, kako je ranije objavljeno, napravila dva kordona, jedan veći oko božićnog sajma i jedan manji oko katedrale. Vjeruje se da je napadač unutar manjeg kordona.

 

Emmanuel Foulon, novinar pri Europskom parlamentu, napisao je da je došlo do panike u centru grada nakon pucnjave te da su se gradom rasporedili policajci. Europski parlament je zaključan i nitko iz njega ne može izaći, niti itko može ući.

 

Kako sada stvari stoje, riječ je o terorističkom napadu.

 

Grude.com/Index.hr

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio