Stanje pripravnosti: I dalje se najavljuje obilan snijeg...

Datum objave: 11.12.2018   Broj čitanja: 1348
Iako meteorološki instituti najavljuju kišu u zapadnoj Hercegovini od četvrtka pa nadalje, najava snijega u unutrašnjosti Dalmacije ipak podsjeća na 2012. kada je također za unutrašnjost Dalmacije prvo bila najavljen snijeg, a u Hercegovini kiša.
Stanje pripravnosti: I dalje se najavljuje obilan snijeg...

 

Međutim, došlo je do obilnog snijega, stoga je važno da raspoložive službe budu u stanju pripravnosti.

 

Pad temperature na kopnu nastavlja se od srijede do vikenda. Na zapadu će u srijedu biti još sunčanih razdoblja, dok u Slavoniji i Baranji može pasti malo snijega, uglavnom ujutro.

 

U četvrtak i petak posvuda oblačnije, pa raste i vjerojatnost za oborine. S obzirom na nisku temperaturu, to će uglavnom biti snijeg. Više će ga biti u Lici i Gorskom kotaru gdje će se stvarati snježni pokrivač, a manje u nizinama unutrašnjosti no i tamo je lokalno moguć tanji pokrivač, osobito u petak poslijepodne. Prognoza za vikend još uvijek nije pouzdana, pa treba pričekati još koji dan, no i tada postoji mogućnost za snijeg!

 

OSTATAK TJEDNA NA JADRANU

 

Na obali će u srijedu još biti pretežno sunčano. Tek će se kasno poslijepodne naoblačiti, pa navečer može biti malo kiše. Ona će češće padati u četvrtak i petak kad će biti pretežno oblačno i hladnije. Tih će se dana izmjenjivati jugo, levant i bura koji će puhati umjereno do jako. Što se tiče vikenda, vrijedi slično kao i za unutrašnjost da prognoza još nije sasvim sigurna, no vjerojatnije je da će biti malo toplije, u subotu uz kišu.

 

ZNAČI…

 

Temperatura će se idućih dana postupno spuštati. U utorak i srijedu će, slično kao i danas, ostati uglavnom suho, tek rijetko gdje uz malo kiše, na kopnu i snijega. Pred vikend će biti oblačnije, pa raste i mogućnost za oborine, na Jadranu kišu, u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije snijeg, a malo snijega moguće je i u nizinama kopna. Što nam donosi vikend, još nije sasvim sigurno. Naime, meteorološki modeli, naš osnovni alat za rad, još uvijek se dosta razilaze u svojim proračunima, no čini da će ipak pobijediti zatopljenje.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio