Imenovana nova Vlada ZHŽ-a, prva nakon izbora

Datum objave: 17.12.2018   Broj čitanja: 249
Novi saziv Vlade Zapadnohercegovačke županije, na čelu s predsjednikom Zdenkom Ćosićem, imenovan je na sjednici Skupštine ZHŽ-a u ponedjeljak u Širokom Brijegu.
Imenovana nova Vlada ZHŽ-a, prva nakon izbora

 

Na današnjoj sjednici Skupštine ZHŽ-a razriješena je stara županijska vlada, nakon čega je imenovan novi saziva županijske vlade, koju će ponovno voditi Zdenko Ćosić, a među ministrima su tek dva nova imena: ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Tomislav Pejić i ministar pravosuđa i uprave Kristijan Zovko. Ostali ministri koji su tu dužnost obnašali i protekle četiri godine su: ministar financija Toni Kraljević, ministar gospodarstva Dario Sesar, ministar unutarnjih poslova Zdravko Boras, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Miroslav Ramljak, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Ružica Mikulić, te ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Mladen Begić.

 

Vlada ZHŽ-a prva je formirana županijska vlada u BiH nakon proteklih izbora, a takav rasplet je bio očekivan jer HDZ BiH ima natpolovičnu većinu u Skupštini ZHŽ-a.

 

- S obzirom da HDZ BiH ima većinu u Skupštini kao normalan zakonit slijed je i formiranje Vlade ZHŽ-a, što je danas Skupština i potvrdila - kazao je Ćosić. Istaknuo je kako očekuje kontinuitet s obzirom da je Vlada i u prethodnom mandatu bila većinski HDZ-ova.

 

- Mi smo prezentirali ono što smo učinili u prošlom mandatu, a također smo najavili što ćemo činiti u narednom razdoblju i s tim obećanjima i programima dobili smo novi mandat. Idemo dalje u stabilizaciju prilika u županiji, idemo u nove projekte i u izradu strategija. Želimo da naša županija bude na onom mjestu koje joj i statistički pripada, odnosno da se stvara što povoljnija socijalna i razvojna klima u županiji - kazao je Ćosić.

 

Za dopredsjednika županijske vlade i ministra financija ponovno je imenovan Toni Kraljević iz Ljubuškog.

 

- Na planu stabilizacije i konsolidacije županijskih financija u prošlom mandatu napravljeni su veliki iskoraci. Pred nama su novi - stari izazovi, nastavljamo s konsolidacijom i stabilizacijom županijskih financija sa svim započetim projektima, otvaramo socijalni dijalog sa sindikatima i nadam se da ćemo biti u prilici dodatno unaprijediti radno-pravni status naših uposlenika - kazao je Kraljević. Dodao je kako će na vrhu prioriteta, kako u prošlom, tako i u ovom novom mandatu, biti širok spektar socijalnih davanja. - Još je puno posla pred nama, ali mislim da i nakon ovog prethodnog mandata idemo dobrim i progresivnim smjerom za ovu županiju - istaknuo je Kraljević.

 

Na dnevnom redu Skupštine ZHŽ-a našla su se i imenovanja povjerenstva za Ustav, poslovnik i zakonodavstvo, kao i osnivanje skupštinskih odbora. Imenovani su Odbor za pravdu, upravu, ljudska prava, slobode i ravnopravnost spolova, Odbor za ekonomsku, financijsku politiku i proračun, Odbor za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i informiranje, Odbor za prostorno uređenje, stambeno-komunalnu politiku, zaštitu okoliša, poljoprivredu i šumarstvo te Odbor za rad, zdravstvo, socijalnu politiku i stradalnike Domovinskog rata.


Grude.com/FENA

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio