U 64. godini života preminuo Anto Bagarić

Datum objave: 18.12.2018   Broj čitanja: 1087
Potpuno iznenada danas 18. prosinca umro je nekadašnji požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru dipl. ing. geodezije Anto Bagarić.
U 64. godini života preminuo Anto Bagarić

 

 Kako smo neslužbeno saznali pozlilo mu je oko 14 sati,  vozilom Hitne medicinske pomoći dopremljen je iz svoga doma u požeškoj ulici Sv. Duha u Opću županijsku bolnicu gdje je unatoč pokušajima liječnika i reanimacije preminuo.

 

Rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, Bosna i Hercegovina), gdje je i odrastao. Završio je Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. geodezije). 

 

Do demokratskih izbora 1990. godine Anto Bagarić radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar, a bio je predsjednik sindikalne podružnice u tadašnjoj općinskoj upravi Požege.

 

Nakon demokratskih promjena 1990. godine izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba koji je organizirao obranu ovog kraja, te cjelokupan život stanovništva u ratnim okolnostima.

 

Obnovom Požeško-slavonske županije izabran je za župana i tu je dužnost obavljao do promjene vlasti u županiji nakon poznate afere vezano sa tvrtkom „Kamen Ingrad“. Ranije je na listi HDZ-a izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, no taj mandat nije aktivirao.

 

Obavljao je niz odgovornih dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke. Unazad nekoliko godina povukao se iz političkog života otišavši u mirovinu.

 

Bio je aktivan društveni radnik i sportaš.

 

Pozega.eu

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio