Fotografirali kafić čiji su vlasnici branili manijaka koji je krvnički udarao djevojku

Datum objave: 19.12.2018   Broj čitanja: 424
U caffe baru Chill Out Darko Kovačević "Daruvarac" u lipnju je zamalo ubio mladu djevojku Lorenu.
Fotografirali kafić čiji su vlasnici branili manijaka koji je krvnički udarao djevojku

 

U kafiću je jutros bilo desetak ljudi, mahom srednjoškolaca. Iz zvučnika su treštale cajke. Kafić, koji je prekriven kamerama, bio je poluprazan.

 

"Daruvarac" je prošli petak pušten iz pritvora nakon šest mjeseci. Naime, istekao je maksimalan rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru, što je izazvalo brojne komentare u javnosti.

 

Mnogo pažnje u javnosti za vrijeme suđenja i posljednjih dana izazvalo je i svjedočenje vlasnice kafića u kojem se napad dogodio.

 

"Daruvarac" je u sudnici inzistirao od vlasnice kafića u kojem se 13. lipnja dogodio incident, da opiše snimku razgovora koju joj je jednom pustio žaleći se na ljubavne probleme, pisao je Zadarski.

 

U toj snimci koju mu je navodno poslala majka 18-godišnjakinje, čuje se kako ona optužuje kćer za lak moral i tragediju u obitelji.

 

"Čulo se kako joj majka govori da je mora odvoditi iz hotela jedva punoljetnu. Pokazao mi je i poruke u kojima mu piše da bi njih dvoje po godinama bili bolji par", rekla je 26-godišnja vlasnica kafića. Njezin iskaz izazvao je reakciju zastupnika optužbe Igora Vulića, koji je rekao da ga je predočila na način da se ne sjeća ničega protiv optuženog, ali se itekako potrudila 18-godišnjakinju prikazati kao - "kurvu".

 

"Poznajem ga iz kafića, a ona dolazi otkad je krenula u srednju školu. Bili su u nekakvoj ljubavnoj vezi. Ona mi je početkom svibnja rekla da je s Darkom. Rekla mi je da ga voli. Krajem svibnja Darko joj je, čula sam, govorio da želi prekinuti. Više puta mi se požalio da ga uhodi i opsjeda. Da je spominjao bombu, zvala bih policiju", kazala je vlasnica kafića.

 

Svjedoci opisali da su vlasnici kafića štitili Daruvarca

 

No prijateljica pretučene, koja je također bila u kafiću, prije dva dana je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju ispričala svoju stranu priče.

 

"U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo glasno", ispričala je svjedokinja.

 

Konobarica Dragana Delić tog je kobnog dana radila u kafiću. Prošli je tjedan progovorila za emisiju Provjereno.

 

Osjetila je grižnju savjesti, za razliku od ostalih, uključujući, kako kaže, i vlasnike kafića koji su svjedočili manijakalnom činu. Doživjela je psihički slom i završila u bolnici. Kada je čula da bi mogao na slobodu, o svemu je odlučila javno progovoriti.


 

''Ja sam radila. Ušlo je njih šest-sedam. Njega sam prepoznala, Darka. Uplašila sam se. Čula sam da je prije maltretirao, tih nekoliko dana kad sam došla. Zvala sam odmah šefa da dođe jer mi je ušao u šank i sam uzeo piće'', prisjeća se Dragana.

 

Bio je u društvu tri djevojke. Njih je isto maltretirao. S 18-godišnjakinjom to nije bio slučaj. ''Nisam ništa mogla napraviti. Onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi. Doslovno joj je otpadalo s lica. Sve joj se raširilo, to je virilo. Vrištala sam, molila sam Krešu, vlasnika, on je ušao, hodao uokolo'', rekla je Dragana.

 

Kaže da ju je vlasnik upozorio da se ne miješa

 

Vlasnik ju je tada upozorio da se ne miješa, rekla je. Kada je iživljavanje završilo, djevojku su odveli. Dragani su dali njezine stvari da joj odnese. Tamo ju je pokupila hitna. ''Našla sam je preko puta ceste u drugom kafiću gdje sjedi doslovno polumrtva. Nije mogla disati, sva je bila u krvi. Ja sam mislila – da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam'', priča Dragana Delić.

 

Draganu se kasnije zastrašivalo pozivima. Ona još pamti njegove riječi kad se susrela s njim oči u oči. ''Pogledao me i rekao da tko se s njim igra, gubi glavu'', kazala je svjedokinja Dragana Delić.

 

Vlasnica je sudu, kao svjedok pod prisegom, izjavila da nije ništa vidjela, a svemu je svjedočila. To dokazuju i snimke koje je majka snimila.

 

''Toliki psihopat, toliki luđak. Ja ono u svojem životu onako brutalno nisam vidjela, da netko muškoga onako udari, a kamoli ono. Ja sam rekla da što se nas tiče, ne dolazi u obzir u njegovu korist. Svjedočit ćemo samo istinu što je bilo i što je on napravio'', čuje se vlasnica na snimci.

 

"Tražio je od mene da obrišem krv"

 

Razgovarala je i sa suprugom, koji je vrtio istu priču, ali i priznao da je čistio lokal od krvi. I sama svjedokinja tvrdi da su brigom za djevojku majci bacali prašinu u oči jer su sve pokušali zataškati.

 

''Oni su sve to brisali dolje s onim nekakvim đogerima. Drugi dan me pozvao da dođem raditi i došla sam. Na podu nije bilo krvi, ali bilo je po stubama, stolovima, po WC-u. Osjetilo se. Tražio je od mene da to obrišem. Ja to nisam mogla, nisam htjela'', ispričala je svjedokinja.

Fotografirali kafić čiji su vlasnici branili manijaka koji je krvnički udarao djevojku
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio