Nezapamćen zločin na otoku koji ima više polarnih medvjeda nego ljudi

Datum objave: 22.12.2018   Broj čitanja: 491
Na norveškom arhipelagu Svalbard, koji se nalazi samo 1.000 km od Sjevernog pola, jučer se odvila prava, gotovo filmska, drama. Naime, prvi put u povijesti tog otočja dogodila se pljačke banke, javlja The Guardian.
Nezapamćen zločin na otoku koji ima više polarnih medvjeda nego ljudi

 

Naoružani čovjek opljačkao je banku u najsjevernijem naseljenom mjestu u Norveškoj, ali je bio nedugo nakon toga ulovljen, javljaju lokalne vlasti.

- U 10:40 sati ujutro po lokalnom vremenu, došlo je do pokušaja oružane pljačke – rekao je Terje Carlsen, glasnogovornik guvernera otočja u razgovoru s novinarima AFP-a.

- Naoružani muškarac pokušao je ukrasti novac – objasnio je dodavši da je sumnjivac uhićen nedugo nakon u samom centru glavnoga grada Longyearbyena.

Lokalna policija potvrdila je da je počinitelj bio stranac koji je otočje posjetio turistički.

Pljačkaš je po uhićenju poslan u grad Tromsø na sjeveru Norveške, u kojem će lokalna policija nastaviti istraživati okolnosti zločina. Policija je odbila dati više detalja o identitetu počinitelja, novčanom iznosu kojeg je pokušao otuđiti ili o oružju kojeg je koristio u pokušaju pljačke.

U svakom slučaju, nije bilo pretjerano izgledno da će pljačka biti "uspješno" dovršena na otočju koje je poznato po tome da broji više glečera i polarnih medvjeda nego lokalnog stanovništva. Glavni grad Longyearbyen ima oko 2.000 stanovnika, a većina ih se međusobno vrlo dobro poznaje. Također, s obzirom na temperaturu Arktičkog mora te udaljenost od kopna, jedino raspoloživo prijevozno sredstvo su avioni, što dodatno otežava počinjenje kaznenih djela.

Arhipelag Svalbard teritorijalno odgovara veličini dvije Belgije, a lociran je gotovo 1.000 km južno od Sjevernog pola. Temperature zimi znaju pasti i do ispod – 40 stupnja Celzijusa.

 

Novac.hr

Nezapamćen zločin na otoku koji ima više polarnih medvjeda nego ljudi
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio