Novi skandal u volkswagenu

Datum objave: 23.12.2018   Broj čitanja: 545
Iz Volkswagena su u nedjelju objavili da su informirali vlasti o ‘nepravilnostima’ koje su otkrivene prilikom pregleda novog sofwarea koji bilježi podatke o emisiji štetnih plinova iz dizelskih motora.
Novi skandal u volkswagenu

 

Iz VW-a tvrde kako se nepravilnosti otkrivene kod dizelskih vozila s 1,2 litrenim motorom u modelu EA 189. Tvrtka je odustala od pokušaja da ažurira software zahvaćenih dizelskih vozila kao zaštitnu mjeru.

 

Iz državnog tijela nadležnog za promet potvrdili su da su upoznati s problemom.
Vršit će se dodatna testiranja

 

Predstavnici VW-a naglašavaju da su već dogovorili sastanke s predstavnicima vlasti početkom siječnja kako bi izvršili dodatna testiranja i analizirali problem.

 

Proizvođač automobila iz Wolfsburga u 2015. je priznao da je manipulirao softwareom koji prikuplja podatke o emisiji štetnih plinova u milijunima dizelskih vozila.
Emitirali 40 puta više dušikovih oksida

 

Američka agencija za zaštitu okoliša utvrdila je tada da je Volkswagen namjerno programirao software za TDI dizelske motore da aktiviraju kontrolu emisije štetnih plinova samo tijekom testiranja emisija što je dovodilo do toga da su emisije dušikovih oksida zadovoljavali američke standarde tijekom testiranja, ali su emitirali do 40 puta više dušikovih oksida pri stvarnoj vožnji.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio