Humanitarna ustanova Kruh svetog Ante: Hvala ŽUPI GRUDE

Datum objave: 23.12.2018   Broj čitanja: 327
Dvije tone hrane i pića, te oko 3300 KM nedavno je iz župe Grude otišlo za pučku kuhinju, humanitarnu ustanovu Kruh svetog Ante. Ono što je sakupljeno u Sarajevo je odvezao grudski župnik fra Stanko Pavlović istaknuvši da je ovo pomoć od svih župljana Gruda koji su donosili namirnice i sredstva u Župni ured Grude.
Humanitarna ustanova Kruh svetog Ante: Hvala ŽUPI GRUDE

 

- Prošli tjedan primili smo donacije hrane za pučke kuhinje od firme Megamix i od župnika Župe Grude. Od srca se zahvaljujemo dobročiniteljima i u ime korisnike. Donaciju ćemo koristiti u pripremi obroka za naše korisnike, i jako smo sretni da ćemo moći, u ovo vrijeme blagdana, obogatiti njihov svakodnevni topli obrok.
Od srca se zahvaljujemo dobročiniteljima u ime Organizacije kao i u ime korisnika - stoji na stranicama organizacije Kruh svetog Ante.

 

Kruh svetog Ante humanitarna je ustanova Franjevačke Provincije Bosne Srebrene. Nastala je iz franjevačkog osjećaja prema čovjeku, iz brige za ljude u potrebama kako duhovnim, tako i materijalnim. Želja im je da nitko ne ode s njihovih vrata, a da mu nisu pomogli.
 
 
"U humanitarno-karitativnoj organizaciji mi smo uspjeli razviti desetak projekata. Svaki dan između 1.500 do 2.000 ljudi je na našoj skrbi. Mi pokušavamo pomoći svakom čovjeku, bez obzira na vjeru, naciju i opredjeljenje", istaknuo je fra Joso Oršolić, direktor organizacije Kruh Svetog Ante.
 
 
Narodne kuhinje su jedan od najznačajnijih projekata ove organizacije. Voditeljica socijalnih projekata Sandra Zaimović ističe da se kroz sve projekte radi na miru i pomirenju. "Kruh svetog Ante kroz sve svoje projekte pokušava pomoći djecu, mlade, starije osobe, slabo pokretne, nepokretne, zapravo, sve one koji se nalaze u nekim teškim životnim situacijama", naglasila je Zaimović, voditeljica socijalnih projekata.
 
 
Vrijeme darivanja posebno je razdoblje za sve u organizaciji Kruh svetog Ante. U tri kuhinje dvije u Sarajevu i jednoj Varešu svakodnevno se prehranjuje 1.100 osoba. Osim toga korisnicima se pruža materijalna i psihosocijalna podrška.
 
 
Grude.com
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio